Manşetler

HP’nin CEO’su: “Palm’ı akıllı telefon işinde olmak için satın almadık”

Akıllı telefon üreten bir şirkete bir milyar dolar yatıran bir şirketin akıllı telefon üretmek ve satmak konusunda planları olduğunu düşünürseniz, yanılıyor olabilirsiniz. HP’nin CEO’su Mark Hurd, Bank of America Merrill Lynch teknoloji konferansında yatırımcılara şirketinin Palm’ı akıllı telefon işinde olmak için almadığını, akıllı telefon işine girmek için milyarlarca dolar harcamının hiçbir anlam taşımadığını söyledi.

Hurd’e göre HP daha çok Palm’ın elindeki patentlerle ilgileniyor, özellikle de webOS ile… Şirket bu işletim sistemini HP’nin internete bağlanabilir, küçük tasarımlı cihazlarına yerleştirmeyi planlıyor. Şirketin bu düşüncesi oldukça mantıklı ve daha satın almanın duyurulmasında ortaya çıkan “webOS’i daha da yaygınlaştırma” ve bu işletim sistemini netbook ve tabletlerden yazıcılara kadar birçok üründe sunma hedefiyle örtüşüyor.

Mark Hurd konuyla ilgili olarak aşağıdaki gibi konuştu:

“Palm’ı akıllı telefon işinde olmak için almadık. İnsanlara bunu söylüyorum, ancak fazla bir yankı yapmıyor. Biz Palm’ı elindeki patentler için satın altık. WebOS işletim sistemi de web işlevli ortam olarak inşa edilmiş bir iki yazılımdan bir tanesi… HP’nin milyonlarca küçük tasarımlı, internete bağlı cihazı bulunuyor. Ortak servislerin sunulduğu tamamen internete bağlı bir ortam düşünün. Bu çok değerli bir teklif.”

İlgili – ZDNet

İLGİLİ HABERLER