Eğlence

HP’nin bulut tabanlı servisine dair beklentiler yükseliyor

HP’nin Music ve Movies adı verilen mağazalarının omurgasını oluşturacak şekilde bulut tabanlı bir medya servisi hazırladığına dair söylentiler birkaç aydır dile getiriliyor. Amazon, Google ve Apple gibi büyük oyuncuların bulut servislerini ortaya sürmesi ve TouchPad tabletin çıkışının yaklaşması, HP’nin bulut servisiyle ilgili söylentilerin şiddettinin yeniden artmasına neden oldu.

Büyük plak şirketlerinden birisinin yöneticisi HP’nin, kendi markasını taşıyan herhangi bir cihaza çeşitli medya dosyalarını iletecek Qriocity tarzında bir servis üzerine çalıştığını iddia etti. Ancak ne kadar ciddi olduklarını bilmediğini de sözlerine ekledi. Aslına bakarsanız, bu düşüncede olmalarının sebebi HP’nin uzun süredir bu yolda olması. Şirket neredeyse on yıldır müzik endüstrisi üzerine bir ürün geliştirmek için çalışmalar yapmakta.

Şirket ilk olarak 2003 ile 2005 yılları arasında ABD’deki Starbucks’lara kullanıcıların müzik indirip CD’lere yazdırmalarını sağlayacak kiosk cihazları yerleştirmişti. Bu iş kâr etmeyince vazgeçen şirket daha geçen yıl Melodeo adlı bir şirketi satın almış, ancak bundan da birşey çıkmamıştı.

Bir başka kaynak HP’nin yeterliliği barındırdığını ancak ortadaki sorunun müzik tüketicilerini çekecek iyi ve dinamik bir ürün geliştirip geliştiremeyeceği olduğunu dile getiriyor.

Kaynakların belirttiğine göre plak şirketlerinin ilgisi şu an pek de HP’nin üzerine değil. Bu şirketler genellikle Amazon, Google ve Apple ile masada görüşmeler yürütüyor. Her ne kadar HP ile görüşmeler hızlanacak olsa da, HP’nin tam hazır bir servisi sunmasının en az altı ayı bulacağına inanılıyor.

İlgili – BillBoard.biz

İLGİLİ HABERLER