Manşetler

HP’den kredi kartı boyutlarında, webOS yüklü akıllı telefon: Veer – Galeri & Video

HP, kredi kartı boyutlarındaki webOS yüklü akıllı telefonu HP Veer’i tanıttı. Cep telefonlarıyla akıllı telefonlar arasındaki boşluğu kapatmak amacıyla geliştirilen Veer’de 2.6 inç’lik cam dokunmatik ekran ve kızaklı QWERTY klavye bulunuyor. Touchstone teknolojisinin yeni neslini de destekleyen HP Veer, diğer webOS cihazlarıyla tokuşturarak veri transferi yapılmasına olanak sağlıyor.

800 MHz hızında çalışan Qualcomm Snapdragon MSM 7230 işlemci, 8 GB dahili bellek barındıran HP Veer’de WiFi ve GPS desteği bulunuyor. Snapdragon yongasetinin 14 Mbps HSPA+ desteği sunduğunu da belirtelim. Veer’in 3G bağlantısı HP mobil bağlantı noktası özelliği sayesinde başka cihazlara da paylaştırılabiliyor. Cihazın arkasında flaşsız da olsa 5 megapiksellik kamera bulunuyor. Adobe Flash Player 10.1 desteği sayesinde internet tarayıcısı üzerinden video izlemek de mümkün.

Yazılım tarafına baktığımızda Synergy eş zamanlama sistemini ve webOS uygulama mağazasına erişimi görüyoruz. HP Veer 2011 ilkbaharının başında çıkacak. Fiyatı ve hangi operatörlerin satacağı daha sonra belli olacak.

Galeri: HP Veer
[nggallery id=498]

Video: HP Veer

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER