Teknoloji

HP yazıcı ve kişisel sistemler birimlerini birleştireceğinde dair haberleri doğruladı

HP’nin yeni şirket içi organizasyonunda değişikliğe gideceği yönünde haberler uzun zamandır konuşuluyordu. HP, yaptığı bir açıklamayla dedikoduları doğrulayarak, Görüntüleme ve Yazıcı Birimi ile Kişisel Sistemleri Birimi’ni Yazıcı ve Kişisel Sistemleri Birimi adı altında birleştireceğini duyurdu. Bu birleşmenin ardından, Görüntüleme ve Yazıcı Birimi’nin başındaki Vyomesh Joshi emekliye ayrılarak yeni birimin yönetimini halihazırda Kişisel Sistemler Birimi’nin başında olan Todd Bradley’e bırakacak.

Şirket, geçtiğimiz yıl içinde bir ara Kişisel Sistemler Birimi’ni elden çıkarmayı planlamış, ancak daha sonra bu karardan vazgeçmişti. Yeni CEO Meg Whitman da şirket olarak Kişisel Sistemler Birimi ile daha güçlü olduklarını ve bu birimi elde tutacaklarını belirtmişti. Whitman’ın bu açıklamasının aradından Kişisel Sistemler Birimi ile HP’nin en kârlı birimlerinden biri olan Yazıcı Birimi’nin birleştirilmesi, HP’nin bu konudaki samimiyetinin bir ifadesi olarak değerlendirilebilir.

HP, diğer birimlerinde de yenilik yapmaya devam edecek. Şirket, uluslararası muhasebe ve satıştan sorumlu olan organizasyonunu yeni kurduğu HP Girişim Grubu’nun çatısı altına taşımaya hazırlanıyor. HP Girişim Grubu’nun faaliyet göstereceği alanlar arasında girişim, depolama, ağ kurma gibi servisler yer alacak. Meg Whitman’a göre bu yeni yapılanma ile şirket müşterilerine daha hızlı, daha modern ve yüksek performanslı bir hizmet sunacak.

İlgili – HP

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER