Teknoloji

HP webOS ile ne yapacağının kararını önümüzdeki iki hafta içinde verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP’nin CEO’su Meg Whitman, webOS işletim sistemiyle ilgili kararını önümüzdeki iki hafta içinde verileceğini belirtti. Geçtiğimiz ağustos ayında webOS tablet projesini askıya alan şirket Apple ile rekabeti Windows 8 yüklü tabletlerle sürdürmeyi planlıyor. Whitman, Fransız gazete Le Figaro’ya verdiği röportajda çıkış için sırada bekleyen ürünlerin 2013 yılına gelindiğinde kendilerini daha rekabetçi bir yere taşıyacağına inandığını dile getirdi.

HP’nin webOS işletim sistemiyle ilgili olarak ne yapacağı merakla bekleniyor. Palm’ın satın alınmasının ana nedeni olarak nitelendirilen webOS işletim sisteminin satılabileceğine yönelik dedikodular sıklıkla yapılıyordu. Whitman bir karar vermenin kolay olmadığını, çünkü ortada durumu belirsiz 600 kişilik bir ekibin bulunduğunu vurguladı.

Bu arada ilginçtir ki, Whitman “Başka bir işletim sistemimizin olmasına ihtiyacı var.” şeklinde bir cümle kullandı. Whitman’ın başka bir işletim sistemiyle, HP’nin mi başka bir işletim sistemi ihtiyacı içinde olduğunu mu, yoksa teknoloji endüstrisinin webOS’in getireceği ek rekabete ihtiyaç duyduğunu mu anlatmak istedi, bu tam net olmadı. HP, webOS işletim sistemini farklı ortamlara da sokmak istediğini işaret etmiş ve internete bağlı yazıcıları örnek vermişti. Ancak bu alanda da dişe dokunur birşeylerin yapıldığını söylemek zor.

HP’nin önümüzdeki dönemde tablet stratejisinin temelini Windows 8 oluşturacak. Whitman, Windows 8 tabletlerin 2012 içinde geleceğini doğruladı. CEO’ya göre bu cihazlar bir PC alternatifi olmanın yerine medya tüketim ve e-posta alma-gönderme aracı olarak konumlandırılacak. Ana işi masaüstü ve dizüstü bilgisayar satmak olan bir şirket için belirlenen konumlandırma stratejisinin mantıklı durduğunu söyleyebiliriz. Whitman, 2013’te şampiyonluğa oynayacak hâle gelmeye çalışacaklarının da altını çizdi.

İlgili – Le Figaro

İLGİLİ HABERLER