Teknoloji

HP TouchPad’de CyanogenMod 9 desteği için çalışmalar sürüyor – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP’nin ilk ve şimdilik son webOS tableti Android’i çalıştıracak yeterlilikte donanım barındırıyor, bu nedenle Android camiasının ilgisini çeken cihazları arasında yer alıyor. Ayrıca webOS’ten sıkılan HP TouchPad sahipleri için de Android kaçılacak bir alternatif olma niteliği taşıyor. Bu kitlenin yardımına yetişen CyanogenMod ekibi HP’nin kısa ömürlü tableti için Android 4.0 tabanlı CM9 ROM’u hazırlamakla uğraşıyor.

Ekip üyelerinden gelen açıklamalara göre işler yolunda gidiyor. Ancak şu anda üstesinden gelinmesi gereken iki önemli sorun bulunuyor: Kamera çalışmıyor ve video oynatma desteğis sunulmuyor. CyanogenMod ekibi şu anda ikinci probleme yoğunlaşmış durumda. Bu iki pürüzün dışında HP TouchPad’de çalışan CyanogenMod ROM’unun birçok işlev sunduğunu söyleyebiliriz. Akvaryum animasyonlu duvar kağıdı ve Angry Birds oyunu CyanogenMod ekibinin gösterdiği ilginçlikler arasında yer alıyor. Cihazda Wi-Fi ve Bluetooth bağlantıları da düzgün bir şekilde çalışıyor.

CyanogenMod ekibi çalışmaya devam ediyor. Ancak TouchPad kullanıcılarının hazır hâle gelmiş ROM’un cihazlarına ne zaman yükleyebileceği husunda bir bilgi vermiyor.

Video: HP TouchPad’de CyanogenMod 9

İlgili – YouTube

İLGİLİ HABERLER