Manşetler

HP Topaz webOS tableti ve yeni nesil Touchstone şarj cihazıyla ilgili detaylar ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP’nin webOS ile çalışan Topaz kod adlı tabletiyle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. 9 Şubattaki etkinlikte tanıtılmasını beklediğimiz 9.7 inç’lik bu tabletle ilgili detaylar PreCentral blogunda yer aldı.

Topaz’da çift çekirdekli Qualcomm 1.2 GHz MSM8660 CPU ve Adreno 220 GPU yer alacak. Çift bant WiFi b/g/n, opsiyonel HSPA, LTE ve CDMA kablosuz bağlantı desteği ve 8 saate kadar çalışmaya olanak sağlayacak batarya yer alacak. Bu arada Palm’ın kablosuz şarj aleti Touchstone’un ikinci versiyonu da HP’nin yeni webOS tabletinin bir aksesuarı olacak.

Touchstone adı verilen endüktif şarj teknolojisi daha önce Palm Pre ve Pixi için sunulmuştu. Touchstone’un ikinci nesil versiyonu sadece cihaza gerekli olan gücü sağlamakla kalmayacak, bunun yanında ek işlevler de sunacak. Kablosuz bağlantı üzerinden resim, site ve iletişim bilgileri paylaşımı, Bluetooth bağlantısı aracılığıyla harici hoparlöre ses aktarımı, harita ve yön rehberlerine kablosuz erişim, Palm markalı akıllı telefondan Topaz’a müzik paylaşımı, kablosuz yadırma, HDMI / VGA çıkışına kablosuz video akışı ve hatta video dock’u aracılığıyla kablosuz video oyun desteği gibi özellikler yeni Touchstone tarafından sunulacak.

HP Topaz’da Flash desteği ve aralarında Snapfish (fotoğraf), Melodeo (müzik), HP Cloud Drive ve HP Cloud Canvas’ın da bulunduğu çeşitli bulut servisleri de bulunacak. Görüntülerde hem HP hem de Palm markasının kullanıldığı görünüyor.

İşlemci: 1.2 GHz çift çekirdekli Qualcomm MSM8660
Grafik: Entegre Adreno 220 GPU
Ekran: 9.7 “XGA 1024 x 768
Boyutlar: 190mm x 240mm x 13.7mm
Ağırlık: 700gr
RAM: 512MB DDR2
Depolama: 16GB / 32GB / 64GB eMMC
Kamera: Video sohbet için 1.3MP’lik ön kamera
Bluetooth: 2.1 + EDR
WiFi: Çift-bant 802.11 b / g / n
Diğer Kablosuz Destekler: İsteğe bağlı HSPA, LTE, CDMA (daha ileride),
Sensörler: İvmeölçer, eCompass, jiroskop , ışık sensörü, mikrofon
Hoparlör: 2 adet Beats Audio entegre hoparlör, 3.5 mm audio jack
Batarya: İki adet 3150mAh batarya, 8 saate kadar kullanım

İlgili – PreCentral

İLGİLİ HABERLER