Teknoloji

HP’den iki hibrit çözüm: Windows 8’li Split x2 ve Android’li SlateBook x2

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP Envy x2 Windows 8 tabletinin elde ettiği başarıdan güç kazanarak x2 serisinin devamı niteliğinde iki yeni ürün çıkardı. Split x2 olarak adlandırılan hibrit Windows 8 cihazı ve SlateBook x2 adlı Android tableti HP’nin ürün ailesine katılan son cihazlar oldu.

hp-split-x2-150513

Split x2, HP’nin içerisinde dizüstü bilgisayar işlemcisi barındıran ilk laptop / tablet melezi olma özelliğini taşıyor. 13 inç’lik, 1366 x 768 piksel çözünürlüklü ekrana sahip olan bu cihaz Core i3 veya i5 işlemci seçenekleriyle sunuluyor. Klavyeli yerleştirme istasyonu ikinci bir batarya barındırıyor, ayrıca ekran bölümünde yer alan SSD’yi tamamlayacak şekilde 500 GB kapasiteli sabit diskte bu yerleştirme istasyonuna isteğe bağlı olarak eklenebiliyor. Biri 2.0, diğeri 3.0 olmak üzere iki adet USB portu, HDMI, Beats Audio, WiDi ve microSD ve SD kartları destekleyen genişleme yuvaları da Split x2’nin diğer teknik özellikleri arasında bulunuyor.

SlateBook x2 ise 10 inç ekrana sahip olan ve içinde Tegra 4 yonga bulunan bir tablet olarak karşımıza çıkıyor. 1920 x 1200 çözünürlüklü IPS ekran 400 nit parlaklık değeriyle oldukça zengin bir görsel deneyim sunacak gibi görünüyor. Android 4.2.2 ile, yani Jelly Bean’in şu anki en güncel sürümüyle sunulan bu tabletin klavyeli yerleştirme istasyonu da ek bir batarya barındırıyor. Ayrıca klavye üzerinde Android’in kullanımını kolaylaştıracak çeşitli kısayol tuşları da yer alıyor. Üstelik dizüstü bilgisayarlarda gördüğümüz şekilde bir izleme dörtgeni de yerleştirme istasyonunda bulunuyor, üstelik bu bölüm çoklu dokunmatik hareketleri de destekliyor. Toplamda 1.27 kg. ağırlığa sahip olan bu üründe iki adet USB girişi, stereo hoparlörler ve microSD/SD genişleme yuvası da mevcut.

Hem Split x2 hem de SlateBook x2 önümüzdeki ağustos ayından itibaren yurt dışında piyasaya çıkacak. Ürünler için sırasıyla 800 dolar ve 480 dolarlık yurt dışı satış fiyatları belirlenmiş.

İlgili >> Engadget

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER