Teknoloji

HP Spectre x2 ciddi bir Microsoft Surface rakibi

Görsel: SlashGear
Görsel: SlashGear

HP’nin bugün tanıtımını gerçekleştirdiği yeni ürünlerden Spectre X2 Microsoft’un Surface serisi tabletleri andırıyor. Surface 3 ile Surface Pro 4 arasında konumlandırabileceğimiz Surface x2’de 12 inç, 1920 x 1080 piksel ekran ve 6. Nesil Intel Core M Skylake işlemci seçenekleri bulunuyor. Ayrıca entegre LTE modem de mevcut.

Yaklaşık 840 gr. ağırlıklı ve 8 mm. kalınlıklı gövdeye sahip tablet parçası, manyetik kuvvetle bağlanan klavye ile birlikte toplam 1.22 kg. ağırlığa ve 13.15 mm. kalınlığa ulaşıyor. Böylelikle HP’nin en hafif ikisi bir arada bilgisayarı elde ediliyor. 512 GB’ye kadar SSD depolama seçeneklerinin bulunduğu Spectre x2’nin fansız tasarımı da dikkat çekici.

Görsel: SlashGear
Görsel: SlashGear

HP Spectre x2’nin ekranı için ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. HP dokunmatik paneli ekrana optik olarak bağlamış, böylelikle daha canlı renkler ve daha az iç yansıma elde etmiş. Bununla birlikte Panel Self Refresh (PSR) olarak adlandırılan teknolojiyle pil tüketimini de azaltmış.

Sonuç olarak ekranın belirli bölgelerinin tazelenmesi gerekmiyorsa, grafik işlemcisinin çalışması yavaşlatılıyor. Örneğin hareket etmeyen arayüzlerde bu teknoloji aktif şekilde kullanılıyor. Sonuç olarak HP, Spectre x2’nin tek bir şarjla 10 saate kadar çalışabileceğini söylüyor.

hp-spectre-x2-071015-2
Görsel: SlashGear

Önde ve arkada iki kamera bulundurmanın yanı sıra HP üçüncü bir kamera daha yerleştirmiş. Ekranın altında 5 megapiksel, arkada da 8 megapiksel kamera bulunuyor. Ancak arkadaki ikinci kameranın yanında bir de Intel RealSense Camera R200 bulunuyor. Bu kamera sayesinde nesneler ve kişiler üç boyutlu, derinlik katılarak çekilebiliyor.

Ses tarafında, tablette iki adet, klavye üzerinde de iki adet ek hoparlörün daha bulunduğunu görüyoruz. Hepsi Bang & Olufsen teknolojisiyle güçlendiriliyor.

HP Spectre x2’nin klavyesi alüminyumdan yapılmış tuşlara sahip. Köpek ayağı tarzında manyetik menteşesi sayesinde daha rahat bir duruş açısı elde etmek mümkün. Buna ek olarak Spectre x2’yi dizüstünde kullanırken de oynama azaltılmış oluyor.

Görsel: SlashGear
Görsel: SlashGear

Arkada yer alan U şekilli destek ayağı 3.5 mm. paslanmaz çelikten yapılmış. HP, Microsoft’un ikisi bir arada tasarımında tercih ettiği düz panel yerine tercihini bundan yana kullandığını belirtiyor, böylelikle daha büyük kapasiteli pil için de yeterli alan açılmış.

Portlara baktığımızda iki adet USB-C portunu görüyoruz. Ayrıca kutudan da USB-C’den USB-A’ya dönüştürücü çıkıyor. Opsiyonel aksesuarlar arasında not alma ve çizim yapmayı sağlayan dijital ekran kalemi de bulunuyor.

Sonuç olarak Windows 10 ile yüklü olarak gelecek HP Spectre x2, satışa çıktığı yerlerde Microsoft’un Surface’ine ciddi rakip olacak. Dahili 4G desteğine sahip olması da en önemli artıları arasında bulunuyor. HP Spectre x2 8 Kasımda ABD’de, 800 dolardan satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER