Teknoloji

HP Spectre 13.3 tasarımıyla göz doldruyor

hp spectre 13.3

HP, dünyanın en ince bilgisayarı olduğunu iddia ettiği Spectre 13.3’ü görücüye çıkardı. Sadece 10.4 milimetre kalınlığındaki dizüstü bilgisayar, Fransa’nın Versay şehrinde düzenlenen New York Times Uluslararası Lüks Konferansı’nda görücüye çıktı. CNC tornadan çıkmış alüminyum bir kasaya sahip olan bilgisayarın elmas ve 18 karat altınla kaplanmış özel versiyonları da bulunuyor.

Görsel anlamda şık görüntünün altında oldukça akıllı bir cihaz bulunuyor. HP Spectre 13.3, Intel Core i5 ve i7 işlemci seçenekleriyle geliyor. Cihazın ses desteği ise Bang & Olufsen tarafından sağlanıyor. Pek çok kişi Spectre 13.3’ü Apple MacBook’a karşı bir cevap olarak nitelese de; ekranın büyüklüğü, gücü ve parlaklığıyla dikkat çekiyor.

Kasanın bu denli ince olmasını sağlayan ise farklı türlerdeki materyallerin kullanımı oldu. Dell XPS 13 ve Apple MacBook gibi modellerde kullanılan metal kasa tabanı, HP’nin yeni dizüstü bilgisayarında yerini karbon fiber bir tabana bırakıyor. Karbon fiberin varlığı dizüstü bilgisayarın ağırlığının 1.1 kilograma çekilmesini sağlıyor.

HP’den yapılan açıklamada, yeni dizüstü bilgisayarın tasarımıyla adeta bir mücevher gibi parladığına dikkat çekilirken, gizlenmiş yenilikçi menteşe sayesinde ortaya eşine pek rastlanmayan cinsten bir görünüm çıktığı belirtildi.

HP Spectre 13.3’te üç adet USB Type-C girişi bulunuyor. Bunlardan iki tanesi Thunderbolt desteği sunuyor. Dahili depolama seçenekleri 512 GB’ye, RAM seçenekleri ise 8 GB’ye kadar çıkıyor. Şirketten yapılan açıklamada, dizüstü bilgisayarın tam şarjla 9.5 saat pil ömrü sunduğu belirtildi.

HP’nin yeni bilgisayarının altın ve elmas kaplı versiyonlarının altında ise tasarımcılar Tord Boontje ve Jess Hannah’ın imzaları bulunuyor. Özel üretim bilgisayarlar, önümüzdeki ay Cannes Film Festivali’nde açık artırmaya sunulacak ve açık artırmadan elde edilen gelir Nelson Mandela Vakfı ile paylaşılacak.

Spectre 13.3, ABD’de 25 Nisanda 1170 dolardan başlayan fiyatlarla ön siparişe sunulacak. Ürünün mağaza raflarına gelişi ise 22 Mayısı bulacak. Ön siparişin ardından başlangıç fiyatı 1250 dolara çıkacak.

İLGİLİ HABERLER