Teknoloji

HP Slate’e neler oluyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Technologizer sitesinden Harry McCracken’ın yazdığı bir yazı HP’nin Palm’ı satın alma planlarını açıkladıktan beri Slate konusunda sessizliğe bürünmesini ele alıyor. Bu yazının sahibi ile HP’nin CTO’su Phil McKinney bir etkinlikte aynı çatı altındaydı.

McKinney, mevcut işletim sistemlerinin yeni tür cihazlarda kullanımının zorluğuna dikkat çekere webOS’in sunduğu kolaylıkları ön plana çıkardı. Slate’in Windows 7 ile çalıştığını düşünecek olursak, bu ilginç bir bakış açısı gibi görünüyor. Kendisine yönelik baskılara rağmen henüz çıkarılammış ürünler hakkında konuşamayacağını söyledi. Steve Ballmer’ın daha henüz duyurusu yapılmamış HP Slate’i eline alıp tanıtmasından bu yana şirkette bayağı birşey değişmiş gibi görünüyor.

Harry McCracken HP’nin bu sessizliğinin Slate’in öldüğü anlamına geldiğini düşünüyor. Aslında biz de O’nun gibi düşünmeye başladık. HP’nin tabletlerin cirit attığı Computex’te bulunmayışı buna bir işaret olabilir, ayrıca Slate’in taşıyacağı söylenen 1.6 GHz Atom Z530 bu tablet çıkıncaya kadar günü geçmiş olacaktır. Intel Moorestwon Atom Z600 tabletlerini ve Windows tablet odaklı Oak Trail Atom işlemcisini ortaya çıkarmaya başladı bile. HP’nin bir an önce karar verip bize bir açıklama yapması gerekiyor.

İlgili – Technologizer

İLGİLİ HABERLER