Manşetler

HP Slate benzeri üç yeni webOS tablet CES 2011’de tanıtılacak mı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP Palm’ın beklenen PalmTablet’iyle ilgili dün FoxNews.com sitesinden “güvenilir bir kaynağa” dayandırılarak verilen bir haber yer aldı. Habere göre, HP 2011’in başında düzenlenecek olan CES’te üç yeni PalmPad modeli tanıtacak, bu üç model küçük donanım farklılıklarıyla birbirinden ayrılacak. Her bir tabletin webOS 2.5.1 işletim sistemiyle çalışacağı belirtilirken tasarımda piyasaya bir türlü çıkamayan meşhur HP Slate’in izleri dikkat çekiyor. Bu seride dördüncü bir tabletin yer alacağı, ancak bunun CES’te sergilenmeyeceği söyleniyor. Söz konusu modelin üniversite öğrencilerine özel bir model olduğu da ekleniyor.

Söz konusu PalmPad’in ABD’de faaliyet gösteren mobil operatör Sprint’in 4G şebekesine uyumlu olacağı, donanım bileşenlerininse Apple’ın iPad’iyle hemen hemen aynı olacağı bildiriliyor. Apple’ın iPad’inde yer alan evrensel port yerine HDMI portu taşıması beklenen bu tablet daha ince tasarıma ve yuvarlak hatlara sahip olacak. Yaklaşık 570 gram ağırlığa sahip olacağı söylenen PalmPad’in USB 3.0 portu ve Palm Pre’de de olduğu belirtilen “çoklu anahtar” benzeri bir yapıyı barındıracağı da söyleniyor.

PalmPad video görüşmeleri amacıyla ön yüzünde 1.3 megapiksellik bir kamera barındıracak. Arka yüzde ise LED flaşlı, 3 megapiksellik bir kamera yer alacak. CES’te tanıtılacak versiyonların hepsi yaklaşık 9.7 inç’lik ekran barındıracakken, üniversitelere özel versiyon ise 8.9 inç’lik ekrana sahip olacak. Üniversite versiyonunun özel eğitim setlerine ve araçlara erişim sunacağı belirtilirken HP bu özel tableti 2011’in sonbahar eğitim dönemine yetiştirmeyi planlıyor.

İlgili – FoxNews

İLGİLİ HABERLER