Teknoloji

HP Pro x2 Wacom kalemi ve dayanıklı kasasıyla Surface Pro’nun karşısına çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hp pro x2Microsoft’un Surface Pro’su, sadece web’de gezinmekten daha fazlasını mümkün kılan ilk tabletlerden biri olarak büyük ilgi görmüştü. Surface Pro’nun bu başarısı, başka şirketleri de dizüstü bilgisayar ve tablet melezi olarak nitelenebilecek ürünlere yöneltti. 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2017) görücüye çıkan yeni HP Pro x2 de bu grubun içinde yer alıyor.

Tam adı Pro x2 612 G2 olan cihaz, 2014 çıkışlı Pro x2 612 dizüstü bilgisayarın halefi niteliğini taşıyor. Yeni nesilde hem gücü hem de dayanıklılığı artıran HP, bunu ağırlığı düşürerek yapmasıyla da ayrıca dikkat çekiyor.

hp-pro-x2-270217-1Barselona’da gerçekleştirilen tanıtımda, şirketin yeni Pro x2’yi geliştirmesinin altındaki motivasyonlar hakkında bilgi verildi. Taşınılabilir, dengeli, kalem ve klavye desteğine sahip, hafif, bağlı ve pil ömrü uzun bir ürün çıkarma amacıyla yola çıkıldığını belirten HP, bu hedeflerin önemli bir kısmında başarıya ulaşmışa benziyor. Klavyesiyle birlikte 1.2 kilogram ağırlığında olan Windows 10 işletim sistemli Pro x2, 11 saatlik bir pil ömrü sunuyor. Sadece 30 dakikalık bir şarj ile tabletin pil doluluk oranı yüzde 50’ye yükselebiliyor.

Pro x2’nin en gelişmiş özelliklere sahip modelinde Intel Core i7 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye Intel Graphics 615 grafik işlemcisi, 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü ekran, 8 GB RAM, maksimum 512 GB M.2 SSD ve LTE bağlantısı eşlik ediyor. Bu özellikler oyun için yeterli olmasa da, grafik uzmanları ve genel olarak profesyonel çalışanların işini görecektir.

hp-pro-x2-270217-2HP Pro x2 çizim yapmak veya not almak isteyenlere Wacom tarafından geliştirilen özel bir kalem sunuyor. Buna ek olarak, 165 derecelik bir açıya sahip destek noktasının varlığı da Pro x2’de çizim yapmayı kolaylaştırıyor ve cihazı bir sunum aracına dönüştürüyor. Pro x2 ile birlikte dayanıklı kılıf, şarj yuvası, seyahat kiti gibi aksesuarlar da sunulacak.

hp-pro-x2-270217-3Ancak Pro x2’nin dayanıklılık konusunda tamamen kılıflara bel bağlamadığını belirtmek gerekiyor. Gorilla Glass ile korunan cihazın düşme, toz, nemlilik, sıcaklık değişimi ve işlevsel şoklara karşı askeri dayanıklılık kriterlerine uygun olduğunu belirtmek gerekiyor.

HP Pro x2 tamiri zor bir cihaz olmayacak

Pro x2’nin “arazide” kullanılmasını isteyen HP, bu doğrultuda cihazda yaşanabilecek sorunların hızlı biçimde çözülmesini sağlayacak tasarım özelliklerini tercih etmiş. Arka kapağı çıkarılabilen Pro x2’nin M.2 SSD’sini de çıkarmak mümkün olacak. Böylelikle cihaz tamire gönderildiğinde veriler için endişelenmeye gerek olmayacak.

HP Pro x2, yurt dışında 979 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Dayanıklı kılıf 49 dolar karşılığında piyasaya sürülürken, Elite USB-C Dock mart ayı içinde 149 dolarlık fiyat etiketiyle raflarda olacak.

İLGİLİ HABERLER