Teknoloji

HP’nin ilk USB-C portlu dizüstü bilgisayarı: Pavilion x2

hp-pavilion-x2-usb-c-180615

Küçük boyutlu ve her iki yönüyle de kullanılabilir yeni USB standardı USB Type-C teknoloji sektöründe giderek daha fazla kabul görüyor. HP de bu bağlantıyı bir ürününe ekleyen en son şirketlerden bir tanesi oldu. Pavilion x2 modelinin yeni versiyonunda USB Type-C portu bulunuyor ve bu port üzerinden şarj işlemi gerçekleştiriliyor.

Ancak HP USB-C’nin esnekliğine Apple kadar güvenmiyor ve giriş seviyesi hibrit dizüstü bilgisayarına USB 2.0 gibi diğer portları da ekliyor. Böylelikle aksesuarlarınızı ve diğer çevresel arabirim aygıtlarınızı çok daha rahat biçimde kullanmanız mümkün oluyor.

HP USB-C standardını geliştiren grubun parçalarından bir tanesi, bu nedenle şirketin USB-C portu barındıran bir ürünle karşımıza çıkması çok şaşırtıcı olmuyor. İlk örneklerini 2-3 ay önce çıkan Apple MacBook, Chromebook Pixel gibi cihazlarda gördüğümüz USB-C’nin bu kadar hızlı yayılıyor olması dikkat çekici. Gelecekte bu portu daha fazla cihazda göreceğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

hp-pavilion-x2-renkler-180615

USB-C portunun varlığı dışında, yeni Pavilion x2 modeli sürekli kendini tekrarlayan HP serisinden beklenenleri veriyor. HP’nin en heyecan duyduğu değişikliklerden bir tanesi, modelin klavyesini çıkardığınızda geri kalan parçanın kocaman bir bilgisayar ekranı gibi değil de, gerçekten bir tablet gibi görünmesi. Her ne kadar kaba, bir tarafı daha kalın ve epey fazla bağlantı barındırıyor gibi görünse ve tutulduğunda bir tabletin elde olduğu hissini vermese de, Pavilion x2 görünüş açısından bir tableti fazlasıyla andırıyor ve nispeten estetik duruyor.

Pavilion x2’nin 10.1 inç dokunmatik ekranı, 32 GB dahili hafızası ve dört çekirdekli Intel Atom işlemcisi bulunuyor. Yaklaşık 300 dolarlık yurt dışı satış fiyatı bulunan HP Pavilion x2 21 Haziran tarihinde piyasada olacak.

Bu arada HP üç adet de Envy serisi dizüstü bilgisayarın tanıtımını yaptı. 14 inç, 15.6 inç ve 17.3 inç ekranlı modellerin yurt dışı fiyatları 700 dolardan başlıyor, gelecek ay itibarıyla piyasada olacak.

İLGİLİ HABERLER