Teknoloji

HP / Palm webOS tabletleri etkileyici bir arayüzle geliyor

HP’den gelen bilgi sızıntıları sadece Topaz kod adlı webOS tabletle sınırlı değil. PreCentral tayfası webOS tabletin arayüzüyle ilgili bazı detaylara da ulaşmayı başarmışlar.

İlk olarak HP/Palm tabletler yeni dokunmatik kontrol işaretleriyle birlikte geliyor. Çift tıklatma, tıkla ve sürükle, tıkla ve tut, iki parmakla tıklama ve iki parmakla tıklayıp sürükleme gibi işaretler yolda. Ayrıca belirli işaretleri yaptığınızda kopyala/yapıştır ve bunun gibi benzer işlemleri yapmanızı sağlayacak açılır pencere seçimi de sunulacak.

webOS’in yeni sanal klavyesi de oldukça ilgi çekici duruyor. Üstte yer alan bir çubuk tüm işlevleri özelleştirmenizi sağlarken, klavyeyi saklama, form alanları arasında atlama ve karakterler arasında geçiş gibi işlevler için atanmış sanal tuşlar bulunuyor. Bu tarz bir tuş oyunlar için de çok kullanışlı olabilir.

Güncellenmiş e-posta arayüzü panellerden oluşuyor. Solda listeler, sağda ise içerik yer alıyor. Sekmeler ve sayfaların web tarayıcısına eklenmesinde fazla bir sürpriz yok. Ancak HP farklı web sitelerinin kitap sayfası gibi görünmesini sağlayan özel bir sayfa arayüzü geliştirmiş, aslında bu durum tabletin mantığıyla örtüşüyor.

Öte yandan HP / Palm tabletlerin çoklu görev desteğini pop-up tarzı diyalog pencerelerle sağlıyor. Google Haritalar arayüzünün de büyük bir güncellemeden geçmekte olduğu gözden kaçmıyor. webOS’in yeni tablet arayüzünü yeni tabletlerle birlikte önümüzdeki ay daha detaylı bir şekilde görmeyi bekliyoruz.

İlgili – PreCentral

İLGİLİ HABERLER