Teknoloji

HP kişisel bilgisayar üretimini bünyesinde tutmaya karar verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz ağustos ayında webOS tabanlı tablet üretim projelerini durdurduğunu açıklayan HP, Kişisel Sistemler Grubu’nu yani kişisel bilgisayar üretimini bünyesinden ayırıp bağımsız bir yapı hâline getirebileceğinin işaretlerini vermişti. Ancak o açıklamadan bu yana geçen süre içinde HP’de önemli bir değişiklik oldu. Eski CEO Leo Apotheker yerini yeni CEO Meg Whitman‘a bıraktı. Whitman bu birimin ait olduğu yerde kalmasına karar verdi.

Meg Whitman şirketin Kişisel Sistemler Grubunu ayrıştırma fikrini objektif şekilde değerlendirdiğini, ancak en sonunda bu birimi şirket çatısı altında tutmanın müşteriler, ortaklar, hissedarlar ve çalışanlar için en doğru karar olduğuna vardığını dile getirdi. HP’nin yönetim kurulu şirketin bu zorlu zamanlarda kârlı büyümeyi sürdürebileceğine inanıyor. Yayınlanan basın açıklamasında Kişisel Sistemler Grubunun inovasyon ve teknolojik liderlik konusunda önemli bir geçmiş olduğuna aynı zamanda sektörün rekor kârını yakaladığı dile getirildi. Ayrıca HP’nin 2010 mâli yılında elde edilen 40.7 milyar dolarlık toplam gelirle dünyanın bir numaralı kişisel bilgisayar üreticisi olduğuna da atıfta bulunuldu.

Bu arada Engadget’ın belirttiğine göre HP, Windows 8 hazır hâle geldiğinde bu işletim sistemiyle yüklü tabletlerini piyasaya sunacak. Yani şirket webOS tabletlerden vazgeçse bile tabletlerin tümünü bırakmıyor.

İlgili – HP

 

 

 

 

 

 

 

Update: Oh, and in case you had any doubts, HP is actually going to use Windows 8 (when available) to make its tablets appealing. And now you know.

İLGİLİ HABERLER