Teknoloji

HP ikiye bölünme planını açıkladı

hplogo23022012

Hewlett-Packard resmen ikiye ayrılıyor. Geçtiğimiz haftasonu bitmeden hemen önce şirketin bölüneceği şeklinde dedikodular çıkmıştı. Şirketten yapılan resmi duyuruya göre PC ve yazıcı birimi girişim ve servisler biriminden ayrılıyor. Bölünmenin ardından mevcut CEO Meg Whitman PC ve yazıcı operasyonunun yönetim kurulu başkanı olacak ve kurumsal birimin CEO’luğunu sürdürecek. HP’nin PC biriminden üst düzey yönetici olan Dion Weisler ise şirketin PC ve yazıcı operasyonlarının CEO’luğunu yürütecek.

Orijinal şirketten ayrılan kurumsal hizmetler birimi HP Enterprise olarak adlandırılırken HP Inc ise PC ve yazıcılara odaklanan bölüm olacak. HP CEO’su Meg Whitman pazar lideri iki şirkete ayrılmanın yeniden çıkışa geçiş planına bağlılığın bir göstergesi olduğunu, her bir şirketin pazar ve müşteri dinamiklerine hızlıca uyum sağlamaları için gerekli olan bağımsızlık, odaklanma, finansal özkaynaklar ve esneklik gibi kavramları sağlayacağını kaydetti. Ayrıca hissedarlar için de uzun vadeli değer yaratılacak. HP bölünmenin 2015 mali yılı sonunda tamamlanacağını kaydetti, bu durumda şirketin daha önce 45 bin ile 50 bin arası olacak şekilde öngördüğü işten çıkarmaların sayısı 55 bine çıkacak.

Yeni HP, 3D baskı gibi yeni bilgisayar deneyimlerine ve teknolojilerine odaklanacağını kaydetti. HP’nin Baskı ve Kişisel Sistemler biriminin şefi Don Weisler, baskı ve kişisel sistemler pazarının lideri olarak yeni HP Inc.’in bir yandan geleneksel pazarlarda inovasyonu sürdürecek bir yandan da liderliği üç boyutlu baskı ve benzeri yeni bilişim deneyimlerine taşımak için konumlandırılacağını kaydetti.

İLGİLİ HABERLER