Manşetler

HP Envy, Pavilion ve ProBook dizüstü bilgisayar serileri güncellendi – Galeri

HP için geride bırakmakta olduğumuz bugün tam anlamıyla bir yeni bilgisayar şöleninin yaşandığı gün oldu. Şirket AMD ve Intel işlemcilerle güçlendirilmiş ProBook, Pavilion ve Envy modellerinin duyurusunu gerçekleştirdi.

İlk olarak ProBook serisinden başlayalım. ProBook 4325s, 4425s ve 4525 modelleri fırçalanmış alüminyum kaplı dış yüzeye sahip. Intel işlemciler yerine bu modellerde AMD’nin yeni dört çekirdekli Phenom II, üç çekirdekli Phenom II, Turion II veya Athlon II işlemcileri tercih edilmiş. Her bir model de bir önceki HP AMD dizüstü bilgisayarlara göre yüzde 69 daha hızlı çalışıyor. Buna bir de ATI Mobility Radeon HD 530v grafik çözümünü ekleyin. Yeni ProBook serisi 619$’dan başlayan fiyatlardan sunuluyor. Bu üç modele eşlik eden 14 inç’lik 6445b, ve 15 inç’lik 6555b modelleriyse aynı işlemci seçenekleriyle sunulurken, daha dayanıklı bir kasa ve sıvı dökülmelerine karşı sağlam bir klavye ile sunuluyor. Bu modellerin başlangıç fiyatı ise 799$. HP, ProBook serisini tercih eden Intel fanatiklerini de unutmuyor. Onlar için de Core i3, i5 ve i7 işlemcili ProBook 6450b ve 6550b modelleri sunuluyor. Bu modellerde vPro adı verilen uzaktan yönetim teknolojisi de bulunuyor.

HP’nin iş odaklı bilgisayar serisinde ise 14 inç’lik HP 425 ve 15.6 inç’lik HP 625 modelleri yer alıyor, bu modeller de 550$’lık başlangıç fiyatıyla sunuluyor. Bu iki model ne en ince ne de en hafif olsa da, AMD’nin yeni 2.3 GHz Turion II çift çekirdekli, 2.1 GHz Athlon II çift çekirdekli ve V serisi işlemcilerle birlikte sunuluyor. Grafik işiniyse ATI Radeon HD 4200 entegre grafik çözümü üstleniyor.

Pavilion serisiyle devam edelim. Yeni HP dm4, alüminyum kasaya sahip, 14 inç ekranlı bir dizüstü bilgisayar. Seksi görünüşünün altında Core i5 işlemci yatıyor, fiyatı ise 729$’dan başlıyor. Chiclet klavye, optik sürücü, farklı Core i5 işlemci ve ayrık ATI grafik seçenekleri dm4’ün diğer özellikleri arasında. Eğer 14 inç sizin için yeterli gelmiyorsa, o zaman 14.5 inç ekranlı dv5’e bir göz atın. Fırçalanmış alüminyum kapağın yerini mat kılıfın aldığı bu model siyah, kırmızı ve şampanya renklerinde sunuluyor. 649$’lık başlangıç fiyatlı bu modelde Core i3, i5 ve AMD’nin yakında çıkacak Turion II işlemcileri seçenek olarak yer alırken grafik işini ise Intel’in WiDi teknolojisini destekleyen grafik çözümü üstleniyor.

15.6 inç’lik dv6’nın konfigürasyonu tamamen tüketiciye bırakılmış. İster fırçalanmış alüminyum isterseniz HP Imprint kılıf seçin. Çoklu dokunma destekli ekran, AMD ya da Intel Core 2010 işlemci seçenekleri ile sunulan bu modelin fiyatı 530$’dan başlarken, Intel Core i5 işlemcili versiyon için biçilen fiyat 649$. dv7 modelinde ise Beats Audio opsiyonu sunuluyor. 17 inç ekranlı bu model dört çekirdekli AMD ya da Intel işlemcileri ve ATI ayrık grafik kartıyla sunuluyor.

Son olarak sırada Envy serisi yer alıyor. 14 ve 17 inç’lik Envy modellerinin her ikisi de güncellemelerle karşımıza çıkıyor. Her iki versiyonda da arkadan aydınlatmalı klavye, yuva şeklinde girişe sahip optik sürücü, DisplayPort, HDMI ve VGA çıkışları yer alıyor. Core i5 işlemci, ATI Mobility Radeon ayrık grafik kartı ve 7200 rpm’lik sabit disk sürücülerin sunulduğu 14.5 inç ekranlı Envy 14 modelinin fiyatı 999$ olarak belirlenmiş. HP, ayrık GPU opsiyonu devre dışı bırakıldığında bu bilgisayarın pilde sekiz saate kadar çalışabileceğini iddia ediyor. 17 inç’lik ekrana sahip olan ve 19 Mayıs’ta yurtdışında piyasaya çıkacak olan Envy 17 modeliyse Core i5 ve i7 seçenekleri ve Eyefinity teknolojisini destekleyen ATI grafik çözümüyle gelecek. 2 TB’ye kadar depolama alanını da belirtmeden geçmeyelim.

HP’nin tüm yeni modelleriyle ilgili tanıtım bağlantılarını ve galerileri aşağıda bulabilirsiniz.

Galeri: HP ProBook S- ve B- serileri
[nggallery id=303]

Galeri: HP Pavilion dm4, dv5, dv6, dv7
[nggallery id=304]

Galeri: HP Envy 14, 17
[nggallery id=305]

İlgili – HP: Basın Bülteni

İLGİLİ HABERLER