Teknoloji

HP dizüstü bilgisayar tasarımında öncülüğü Apple’dan almayı istiyor

hp dizustu bilgisayar

Apple’ın MacBook ve MacBook Air gibi modelleriyle aralarında HP’nin de bulunduğu pek çok dizüstü bilgisayar üreticisini etkilediği bir gerçek. Ancak HP, yeni dizüstü bilgisayarlarıyla tasarım konusunda öncülüğü Apple’ın elinden alabileceğine inanıyor. Şirketin önümüzdeki salı günü gerçekleştireceği yeni dizüstü bilgisayar tanıtımından önce The Wall Street Journal’a konuşan HP PC birimi yöneticisi Ron Coughlin, Apple’ın yıllar boyunca yenilikçi ve yeniliğin itici gücü olarak görüldüğünü, ancak artık bu tacı HP’nin devralacağını belirtti.

Coughlin’in iddiası kulağa fazlasıyla cesur geliyor. Geçtiğimiz ocak ayında CES 2016’da tanıtılan kurumsal odaklı Elitebook Folio’ya gelen pozitif yorumların bu iyimser yaklaşımda etkili olduğu düşünülüyor. HP’nin bu hafta içinde tanıtacağı bilgisayarın 1.27 cm. kalınlığındaki Elitebook Folio’dan daha ince olması bekleniyor. Her iki cihazın da adeta bir tablet kadar hafif olan Apple MacBook’tan ince olduğunu da belirtmek gerekiyor. Birkaç milimetreyi traşlamanın nasıl bir fark yaratacağı ise kısa süre içinde anlaşılacak.

HP dizüstü bilgisayar tasarımındaki rekabeti artırmaya hazır olduğunu, iddialı açıklamalarıyla gösteriyor. Lenovo’dan Microsoft’a kadar uzanan pek çok şirketin, hatta Apple ve Google’ın bile hibrit tasarımlar geliştirdiği bir ortamda, Dell kendisini konvansiyonel Windows bilgisayar üreticileri arasında liderliğe yükseltmiş ve XPS 13 serisiyle standart belirleme gücünü kazanmış durumda. Buna rağmen, pek çok kişi sadece bir dizüstü bilgisayar gibi çalışan dizüstü bilgisayarların peşinden koşuyor. Apple, bu kitleyi tavlamak için geçtiğimiz yıl 12 inç MacBook’u tanıtmıştı. HP de yeni dizüstü bilgisayarıyla benzer bir hedef doğrultusunda ilerliyor.

Ancak, yarın Versay’daki Uluslararası Lüks Konferansı’nda tanıtılacak yeni dizüstü bilgisayarın çok geniş bir kitleye ulaşması beklenmiyor. Her şeye rağmen, tasarım ve inovasyonda liderliği hedeflemek HP adına önemli bir motivasyon niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER