Teknoloji

HP çeyrek mâli yıl raporunu bir gün önce açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HP geride kalan ikinci mâli çeyrek yılıyla ilgili tabloyu planlanan zamandan bir gün önce paylaştı. Aslında bunda şirketin tepe yöneticisi Leo Apotheker’in Bloomberg’de yer alan demeci etkili oldu sayılır. Apotheker söz konusu demecinde HP’yi yeniden zorlu bir çeyrek dönemin beklediğini belirtmişti. Bu açıklamayı HP’nin hisse senetlerinde meydana gelen yüzde 5’lik düşüş izleyince şirket finans raporunu erkenden açıklayarak durum kötüleşmeden müdahale etmek istemiş olmalı.

HP’nin açıkladığı finansal durum raporuna göre şirket geride kalan çeyrekte 31.6 milyar dolar gelir ve 2.3 milyar dolar kâr elde etti. Geçen yılın aynı döneminde elde edilen 30.8 milyar dolar gelir ve 2.2 milyar dolar kâra bakılırsa, şirketin yatay bir seyir izlediği anlaşılıyor.

Pekiyi, HP CEO’su neden zorlu bir çeyrek öngörüsünde bulundu? Görünüşe göre HP bireysel kullanıcılara yönelik bilgisayar satışlarında rekabeti sürdürmekte zorlanıyor. Şirketin diğer tüm iş kolarında gelir artışı kaydedilmesine rağmen, Kişisel Sistemleri Grubunun gelirlerinde yıldan yıla yüzde beş düşüş kaydedildi, bireysel tüketicilere özel bilgisayarların gelirdeki payı da yüzde 23 oranında geriledi.

Durum böyle ancak tablet segmentinin barındırdığı fırsatlar HP’yi heyecanlandırıyor. Apotheker TouchPad’in HP için heyecanlı bir ürün lansmanı olacağına dikkat çekti. HP’nin tablet savaşlarında nasıl bir performans sergileyeceğini merakla bekliyoruz.

İlgili – HP
İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER