Teknoloji

HP 2013’te yeniden webOS tablet çıkarmayı öngörüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

webOS işletim sistemini bir açık kaynak platformu olarak yola devam ettirmeye karar veren HP’den ilk etapta gelen izlenim webOS tabanlı cihaz çıkarma konusunda bir isteksizlik olduğu yönündeydi. Ancak HP adına açıklama yapan CEO Meg Whitman ve yönetim kurulu Marc Andreessen ilginç detaylar verdi. Görünüşe göre HP webOS tabanlı cihaz konusunda kapıyı gerçekten kapatmıyor.

Andreessen açık kaynak kodlu model neticesinde gelecekte webOS tabanlı tabletler görebileceğişmizi belirtti ve HP’nin de bu webOS tabletleri çıkaracak cihazlardan biri olacağını işaret etti. Whitman ise bunun 2012 yılı içinde gerçekleşmeyeceğini, ancak 2013 yılıyla birlikte HP markalı webOS tabletleri görebileceğimizi belirtti. Meg Whitman’ın 2013 yılında tablet pazarında liderliğe oynama konusundaki niyetini biliyoruz. Aslında bu niyeti gerçekleştirme konusunda stratejinin Windows 8 üzerine kurulduğunu düşünüyorduk, ancak webOS de yabana atılmayacak gibi görünüyor. HP webOS tabanlı telefon konusundaysa geliştirme çalışmalarını bırakmışa benziyor.

HP’nin yönetim katından gelen açıklamalar bu şekilde. HP’nin webOS tabletlerini yeniden görebileceğimiz söyleniyor, tabii 2013 yılıyla beraber. İlginç, ancak her ihtimale karşı şüpheyi elden bırakmamakta fayda var. 2013’e uzun bir zaman var ve şartlar değişebilir.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER