Teknoloji

HP’nin dördüncü çeyrekte beklentileri aşması CEO Meg Whitman’ı geri dönüş konusunda umutlandırdı

Mali yılının dördüncü çeyreğine ait sonuçları kamuoyuyla paylaşan HP, daha önceki öngörülerle kıyaslandığı zaman pozitif olarak değerlendirilebilecek bir tablonun altına imza attı. Şirketin çeyrek geliri 29.1 milyar dolar olurken, hisse başına kazanç 1.01 dolar olarak gerçekleşti. Daha önce yapılan tahminlerde gelirin 27.91 milyar dolar, hisse başına kazancın ise dolar olması öngörülmüştü. Dördüncü çeyrek sonuçlarıyla beklentilerin aşılması şirketin borsa performansına da yansıdı ve HP’nin hisse senetleri yükselişe geçti.

hp-ceo-meg-whitman-041012

29.1 milyar dolarlık gelir geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 3 oranında bir düşüş anlamına geliyor. Hisse başına kazanç miktarında da yine geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 13’lük bir gerileme söz konusu. HP’nin altı biriminden beşi çeyreği zararla kapatırken, sadece kurumsal birim bir önceki yıla kıyasla gelişim gösterebildi. Ancak kayıpların beklenenin altında bir seviyede gerçekleşmesi CEO Meg Whitman’ın geri dönüş konusundaki umutlarını biraz daha artırdı. Halihazırda 5 yıllık revizyon planının ikinci yılının içinde olan HP, 2014’e kadar kâra geçmeyi beklemiyor.

Gelişmiş icra, güçlü maliyet yönetimi, müşterilerin ve ortaklarının güçlü desteği sayesinde HP’nin 2013 mali yılını olumlu bir görünümle tamamladığını söyleyen Meg Whitman, dördüncü çeyrek sonuçlarının HP’nin geri dönüş konusundaki yolundan sapmadan 2014’e doğru ilerlediğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Daha yapacak çok işlerinin olduğunun altını çizen Whitman, HP’nin müşterilerine yeni BT tarzına uygun çözümler sunmasında kurumsal birimlerinin önemini bir kez daha hatırlatmayı ihmal etmedi.

İlgili >> HP

İLGİLİ HABERLER