Teknoloji

Honda 2016 model Civic’i CarPlay veya Android Auto ile sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

honda-civic-sedan-2016-180915-1

Pek çok otomobil üreticisi, Apple tarafından geliştirilen CarPlay ve Google imzalı Android Auto’yu yeni araçlarında sunmaya hazırlanıyor. Bu şirketlerden birisi olan Honda, 10. nesil Civic’i hafta içinde görücüye çıkardı. Yeni Honda Civic, ana konsolunda bulunan 7 inç dokunmatik ekranla hem Apple’ın hem de Google’ın bağlı bilgi ve eğlence sistemlerini destekleyecek.

Honda daha önce de yeni Accord’u CarPlay ve Android Auto desteğiyle birlikte sunmuştu. Honda, CarPlay veya Android Auto’yu otomobillerine yerleştiren ilk şirket değil. Ferrari ilk CarPlay destekli otomobilini 2014’te görücüye çıkartırken, Hyundai de bu yıl içinde Android Auto destekli modelini piyasaya sürmüştü. Ancak Honda modellerinin CarPlay ve Android Auto’nun yaygınlaşması konusunda daha büyük bir etki yapacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

honda-civic-2016-180915

Honda’nın küresel çapta en çok satan modeli olan Civic, sekiz yıl boyunca ABD’de en çok satan kompakt otomobil unvanının da sahibi olmuştu. Honda Civic’in CarPlay ve Android Auto desteği sunan diğer otomobillere kıyasla daha geniş bir etki sahası olduğunu görmek pek zor değil.

Honda’nın önemli rakiplerinden biri olan Toyota ise daha farklı bir yol izliyor. Japon üretici, otomobillerinin bağlı bilgi ve eğlence sistemleri için Ford tarafından geliştirilen SmartDeviceLink ile çalışmalar yapıyor.

İLGİLİ HABERLER