Ulaşım

Honda Display Audio 2014 model Civic’e Nokia Here ve Siri Eyes Free özelliklerini getiriyor

Honda, 2014 model Civic ile birlikte sunduğu Display Audio araç içi bilgi ve eğlence teknolojisinin satışlara olumlu bir etki yapmasını umuyor. Display Audio’ya Apple ile birlikte geliştirilen Siri Eyes Free’yi ve Nokia imzalı Here haritaları ekleyen şirket, böylelikle yolculuk esnasında hem sürücülere hem de yolculara çeşitli uygulama ve servislere erişim imkanı veriyor.

honda-display-audio-051213

Display Audio ile Honda Civic’in 7 inç’lik kapasitif dokunmatik ekranı akıllı telefon uygulamalarını hatırlatan ikonlarla doluyor. Geleneksel radyoyla yetinmek istemeyenler için Pandora ekstra bir seçenek olarak Display Audio’daki yerini alırken; telefon defterine, sosyal medya mecralarına ve diğer akış seçeneklerine bu ekran üzerinden ulaşılabiliyor.

Honda’nın Display Audio teknolojisi Honda marka otomobillere HondaLink özelliğini de getiriyor. iTunes App Store’da bulunan ve Nokia Here tarafından desteklenen 60 dolarlık özel navigasyon uygulamasını satın alan 2014 model Honda Civic sahipleri, HondaLink teknolojisini kullanarak harita görüntüsünü doğrudan araçlarındaki 7 inç ekrana yansıtabiliyor. Here haritalarının bir otomobile entegre edilmesi Nokia açısından büyük bir kazanç olarak değerlendiriliyor.

Display Audio aynı zamanda Apple ile birlikte geliştirilen Siri Eyes Free teknolojisini barındırıyor. Bu teknoloji sayesinde Honda sahipleri direksiyon üzerinde yer alan ”Konuş” düğmesine basarak iPhone’un sanal asistanı Siri’ye erişebiliyor. Kullanıcılar sesli komutlar vererek SMS ve e-posta gönderebildikleri gibi, takvim kaydı oluşturabiliyor, hatırlatıcı ve alarm kurabiliyor. Bunun karşılığında gelen mesajları sesli olarak dinlemek, hava durumu ve borsa bilgileriyle birlikte navigasyon desteği almak da mümkün oluyor.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER