Teknoloji

HMD Nokia markalı yeni telefonları ikinci çeyreğin ikinci yarısında satışa sunacak

hmd nokia2017’nin ilk çeyreği 10 gün sonra sona erecek. Ancak HMD Nokia markalı yeni telefonlardan hiçbirini henüz piyasaya sürmüş değil. Bu durum biraz homurdanmaya neden olsa da, Finli üretici Nokia 3, 5 ve 6’nın piyasaya çıkışı için 2017’nin ikinci çeyreğini üstü kapalı da olsa işaret etmişti.

HMD Global’ın Doğu Avrupa Pazarlama Sorumlusu Tomislav Himbele ise ortaya biraz daha somut bir zaman aralığı koydu. Himbele, Nokia’nın 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı yeni telefonların ikinci çeyreğin ikinci yarısında satışa sunulacağını açıkladı. Telefonlardan bazıları çeşitli Avrupa ülkelerinde ön siparişe sunulsa da, raflarda boy göstermeleri mayıs ortalarını bulacak gibi görünüyor.

Himbele açıklamasında telefonun fiyatının ülkelerdeki katma değer vergisine göre değişebileceğini belirtmeyi de ihmal etmedi. Daha önce yapılan açıklamada Nokia 3’ün Avrupa satış fiyatının 139 avro, 5 ve 6’nın ise sırasıyla 189 ve 229 avro olacağı belirtilmişti.

HMD Nokia 6 Arte Black Limited Edition’ı belli ülkelerde satacak

Avrupa satış fiyatı 299 avro olarak belirlenen Nokia 6 Arte Black Limited Edition ise belli ülkelerde satılacak. Geri dönüşü ses getiren Nokia 3310’un fiyat etiketinde ise 49 avro yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER