Teknoloji

Hirai Sony’yi yeniden düzlüğe çıkartması umulan planın detaylarını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’de uzun zamandır beklenen değişimin ayak sesleri artık gitgide daha kuvvetli duyulmaya başlandı. Sony CEO’su Kaz Hirai, ”Tek Sony” olarak adlandırılan, şirketi yeniden kârlı günlerine kavuşturması beklenen planın detaylarını açıkladı. Plana göre, Sony’nin bundan sonraki faaliyetleri üç temel alan üzerine yoğunlaşacak. Bu alanlar; dijital görüntüleme, oyun ve mobil sektörleri. Şirket, bu alanlara odaklanmaya ek olarak, geleneksel elektronik ürün segmentlerininde de canlanma ve büyüme hedefliyor.

Kaz Hirai bu süreçte şirketin üst düzey yöneticilerinden oluşan bir ekibin liderliğini de üstlenecek. Söz konusu ekipte, CFO Masaru Kato ve CSO Tadashi Saito şirketin mali yönetiminden, kurumsal ve işletme stratejilerinden sorumlu olacaklar. Üst düzey yöneticilerden Shoji Nemoto teknoloji stratejilerinden, bir diğer üst düzey yönetici Kunimasa Suzuki ise ürün stratejilerinden sorumlular.

Bu süreçte şirket Ar-Ge çalışmalarına da ayrı bir önem gösterecek. Sony’nin tüketiciye yönelik elektronik pazarında büyük ses getirecek bir ürün geliştirme yönündeki isteği bir çok kişi tarafından biliniyor. Bu doğrultuda yürütülen çalışmalarda, Shoji Nemoto tüm insiyatifi elinde bulunduracak. Söz konusu çalışmalar şirket tarafından ”Yeni iş alanları geliştirmek ve Sony’nin gelecek nesillere yönelik teknolojik inovasyonunu sağlamak için Ar-Ge kapasitesini genişletmek.” olarak tanımlandı.

Hirai önderliğindeki ekip, Sony’nin ev eğlence ve oyun platformlarında kullanılmak üzere ahenkli bir arayüz üstünde çalışmalara da devam edecek. Kunimasa Suzuki’nin sorumluluğundaki proje ile Sony’nin müşteri odaklı ürünlerinin ve servislerinin tamamında kullanılmaya uygun, yatay entegrasyonu ve kullanıcı deneyimini arttıracak bir arayüz oluşumu hedefleniyor. Suzuki aynı zamanda akıllı telefon,tablet ve bilgisayarlardan da sorumlu olacak. Söz konusu yapılanma 1 Nisan itibariyle aktif hale gelecek.

İlgili – Sony

İLGİLİ HABERLER