Teknoloji

Hindistan’a göre Google arama sonuçlarında hile yapmış olabilir

google-logo-280613

Google’ın arama konusundaki uygulamalarından endişe duyan ülkeler arasına Hindistan da katıldı. The Economic Times’ın haberine göre; Hindistan’ın rekabet kurumunun Google için hazırladığı raporda, şirketin arama sonuçlarında kendi servislerini ve reklam için ödeme yapan servisleri kayırdığı belirtiliyor. Hindistan Rekabet Komisyonu’nun Google’ın arama sonuçlarında servislerini ön plana çıkardığı konusunda somut bulgulara ulaştığı ifade edilirken, daha yüksek trafik çeken rakiplerin Google servislerinin üstünde gösterilmesi gerektiği belirtildi. Hindistan Rekabet Komisyonu’nun Google’ın arama sonuçlarında reklam gösterme yönündeki uygulamalarını da mercek altına almış durumda.

Microsoft, Facebook ve Nokia’nın harita biriminin Hindistan Rekabet Komisyonu tarafından ortaya koyulan iddiaları desteklediği ve hazırlanan rapora yorumlarıyla katkıda bulundukları söyleniyor. Rapor ve yorumlar henüz kamuya açık olmasa da, The Economic Times rapora ulaştığını iddia ediyor. Komisyonun raporuna yaklaşık 30 şirketin katkıda bulunduğu söyleniyor.

Google’dan The Economic Times’a yapılan açıklamada Hindistan Rekabet Komisyonu’nun devam eden incelemesine ait raporun değerlendirildiği belirtildi. Google, süreçte Hindistan Rekabet Komisyonu ile yakın çalışmaya devam edeceğini ve Hindistan’ın rekabet yasalarına uyduğunun altını çizdi. Google daha önce ABD, Almanya, Tayvan, Brezilya ve Mısır’da da benzer iddialarla karşı karşıya kaldığını ve iddialardan herhangi bir sonuç çıkmadığını vurgulamayı ihmal etmedi.

Google’ın 10 Eylüle kadar komisyonun raporuna cevap vermesi gerekiyor. Ancak şirket vereceği cevap için ekstra süre talep etme hakkına da sahip. Yazılı savunmanın iletilmesinin ardından gerçekleştirilecek sözlü soruşturmanın ardından Google hakkındaki inceleme karara bağlanacak. Komisyonun Google’ı suçlu bulması durumunda şirketin gelirlerinin yüzde 10’u kadar tazminat ödemekle karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER