Teknoloji

“Her öğrenciye bir tablet” projesiyle Apple da ilgileniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

img_9835Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda her öğrenciye bir tablet verme projesi bir vaat olarak seçim meydanlarında sıkça dile getirildi. Bu konu hakkındaki çalışmaların seçimden sonra başladığını biliyoruz. Apple’ın da devlet makamlarıyla irtibatta olduğuna ve bir sunum gerçekleştirildiğine dair duyumlar almıştık. Anadolu Ajansı, yaptığı haberle konuyu biraz daha su yüzüne çıkarmış oldu.

Önümüzdeki dört yıl içinde hayata geçecek ve toplamda 15 milyon tabletin dağıtılacağı bu proje kapsamında Apple da Microsoft ve Intel gibi bu proje için teklif vermeyi değerlendiren şirketler arasında bulunuyor. ABD’de bulunan ve Kaliforniya’da önde gelen teknoloji kuruluşlarıyla temaslar gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Apple’ın Cupertino’daki merkezini ziyaretinde Apple yöneticileri şirketin tabletin kılıf, kulaklık gibi bazı çevresel ekipmanların üretiminde Türk üreticileri kullanma kararı alabileceğini aktardı. Tabletin Türkiye’de üretilmesinin şart koşulduğu bir ortamda Apple’ın bu teklifi ne kadar kabul görür, o da bilinmez.

Aslında iPad’i Apple’ın sağladığı ekosistemle birlikte değerlendirirsek, Cupertino’nun sağlayacağı FATİH çözümünün verimlilik açısından öğrencilerin fazlasıyla yararına olacağını söyleyebiliriz. Apple’ın iTunes altında iTunes U adı verilen bir eğitim bölümü bulunuyor. Buradan öğrencilerin yararlanabileceği görüntülü eğitimler dağıtılabilir. AirPlay teknolojisi sayesinde sınıf içinde tabletlerden çeşitli görüntü ve videolar sınıf içinde bulunacak HD TV veya projeksiyon cihazına bağlı Apple TV’ye kablosuz olarak aktarılabilir. Ayrıca iOS için oldukça yüksek bir geliştirici ilgisi bulunuyor. Eğer iPad’ler okullara girecek olursa, eğitim odaklı uygulamaların sayısında da artış görebiliriz.

Tabii, hükümet en başta işin ekonomik boyutlarına bakarak karar verecektir. Bakalım, bu iş sonunda hangi üreticiye kalacak?

İlgili – Anadolu Ajansı

İLGİLİ HABERLER