Teknoloji

Hasselblad dünyanın CMOS sensörlü ilk medium-format kamerasını duyurdu

Hasselblad dünyanın ilk CMOS sensörlü medium-format kamerası H5D-50c’nin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu makine sıradan bir fotoğrafçıya hitap edecek bir ürün değil, diğer Hasselblad ürünleri gibi yüksek bir maliyete sahip olacağı gerçek. Ancak CCD’den CMOS sistemlere geçişin gerçekleştiği bu zamanlarda önemli bir yer teşkil ediyor.

hassleblad-h5d-50c-220114

50 megapiksel CMOS sensörlü H5D-50c, Hasselblad’in H5D-50 kamerasını temel alıyor, ancak dikkat çekici bazı iyileştirmeleri de bünyesinde bulunduruyor. Daha uzun deklanşör hız yeteneği, yüksek ISO hassasiyeti, hızlı yakalama oranı, Multi-Shot işlevi ve geliştirilmiş Live Video in Phocus özelliği H5D-50c’nin bünyesinde bulunuyor.

Hasselblad ürün yöneticisi Ove Bengston konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada çok yönlü bir kamera tercih eden ve böylelikle fotoğraf disiplininin geniş yelpazesini kucaklayan profesyonel fotoğrafçılar için fazlasıyla çekici bir ürün sunduklarını kaydetti.

Ayrıca şirketin yeni CEO’su Ian Rawcliffe de, yüksek uyarlanabilirliğe sahip kameranın üst sınıf kullanıcılar için geniş yelpazede çekim yetenekleri sunacağını vurguladı.

Hasselblad H5D-50c’nin teknik özelliklerinin tümü ve fiyatı şu an için tam olarak bilinmiyor. Ancak Hasselblad önümüzdeki mart ayında daha fazla detay paylaşacağının sözünü verdi.

İLGİLİ HABERLER