Teknoloji

Hakim Apple’ın hak kazandığı tazminat miktarını 598 milyon dolara düşürdü

Geçen yılın ağustos ayında ABD’de görülen Apple-Samsung davasında jüri Samsung’un Apple’a yaklaşık 1 milyar 50 milyon dolarlık tazminat ödemesine karar vermişti. Bundan yaklaşık bir ay sonra Apple tazminatın 707 milyon dolar artırılmasını talep etmişti.

apple-samsung-logo

Verilen ilk kararın üzerinden 7 ay geçtikten sonra davaya bakan hakim Lucy Koh Apple’ın alacağı tazminatı daha da azaltmaya karar verdi. Hakim Samsung’un tazminatını 598.9 milyon dolara düşürdü ve Samsung’un ürünlerinin 14’ünü kapsayan yeni bir duruşma emri verdi. Hakim jürinin tazminat miktarını belirlemesine temel oluşturan hukuki teoride mahkeme heyeti tarafından müsaade edilemez bir açık belirlendiğini kaydetti.

Yeni duruşma “müsaade edilemez hukuki teoriden” etkilenen ürünlerle ilgili tazminatların yeniden belirlenmesi için düzenlenecek. Bu ürünler arasında Droid Charge, Epic 4G, Nexus S ve Infuse 4G gibi ABD’de satılan Samsung ürünleri yer alıyor. Bu durumda Samsung’un tazminatı daha da düşük miktarlara indirmesi gibi bir ihtimal de bulunuyor. Yeni duruşmanın görüleceği tarih henüz netleştirilmedi.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER