Eğlence

Guitar Hero Live önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak

guitar-hero-live-150415-1

Uzun sayılabilecek bir inzivanın ardından gitar formundaki kontrol cihazları yeniden hayatımıza giriyor. Activision tarafından yapılan açıklamada “Guitar Hero Live” adını taşıyan yeni Guitar Hero oyununun önümüzdeki sonbaharda konsollar ve mobil cihazlar için yayınlanacağı belirtildi. Yaklaşık beş yıllık aranın ardından yayınlanacak ilk Guitar Hero oyunu unvanını elde eden Guitar Hero Live, yine Rock Band serisine karşı mücadele edecek.

Ancak 2015 model Guitar Hero deneyimi, geçmiş deneyimlerden farklı olacak. Daha önce Activision için DJ Hero’yu hazırlayan FreeStyleGames tarafından geliştirilecek olan Guitar Hero Live, klasik deneyime farklı bir yaklaşım getirecek. Activision’ın açıkladığı bilgiler ise oyuncuları heyecan verici bir deneyimin beklediğini ortaya koyuyor.

guitar-hero-live-150415-3

Guitar Hero Live’ın getirdiği en somut değişiklik gitar formundaki kontrol cihazında görülüyor. Renkli beş buton barındıran gitar, yerini iki dikey ızgaraya yerleştirilen altı butona sahip bir gitara bırakıyor. Ekran üstündeki akışta siyah penalar üst perdedeki beyaz penalar ise alt perdedeki butonu temsil ediyor. Böylelikle Guitar Hero Live’da oyuncuların gerçekten gitar çaldıkları hissini biraz daha yoğun yaşamaları amaçlanıyor.

guitar-hero-live-150415-2

Guitar Hero Live’ı oyunculara sahnedeki bir rock yıldızının hissiyatını yaşatmak için tasarlandığı belirtilirken, ekrandaki görüntüler de bu hissiyatı kuvvetlendirecek biçimde hazırlanmış. Örneğin oyuncu şarkıyı iyi çalarsa hem kalabalık iyi reaksiyon veriyor hem de grup arkadaşları oyuncuya gülümseyen bakışlar atıyor. Ancak oyuncu kötü çalarsa seyirci ve grubun reaksiyonu değişiyor, ekrandaki görüntü de bu reaksiyona uygun biçimde bozuluyor.

Guitar Hero Live’ın gelişim süreci devam ettiği için henüz oyunda yer alacak grup ve şarkıcıların listesi son şeklini almış değil. Ancak Activision tarafından açıklanan ilk listede The Black Keys, Ed Sheeran, Green Day, The Killers, The Rolling Stones ve Skrillex gibi popüler isimler bulunuyor. Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3 ve Nintendo Wii U için yayınlanacak olan Guitar Hero Live, “seçilmiş” mobil cihazlarda da oyun severlerin karşısına çıkacak. Guitar Hero Live’a dair yeni detaylar önümüzdeki haziranda gerçekleştirilecek E3 oyun konferansında açıklanacak.

İLGİLİ HABERLER