Eğlence

Grand Theft Auto V şimdiye kadar 29 milyonluk birim satışa ulaştı

Grand Theft Auto V’in büyük başarısı Rockstar Games’in çatı şirketi konumunda olan Take-Two Interactive Software’i ihya etti. Şirketten yapılan açıklamada piyasaya çıktığı günden bu yana 29 milyon GTA V satıldığı belirtildi. Böylelikle GTA V selefi GTA IV’ün toplam sevkiyat rakamını altı haftada geçmiş oldu. Oyun yapımcısına ilk 24 saat içinde 800 milyon dolar, ilk 3 gündeyse 1 milyarı aşkın bir gelir getirmişti.

gta-v-010513

Bu noktada 29 milyon oyunun perakendecilere satıldığını, henüz oyun severlerin eline ulaşan tam rakam olmadığını belirtmekte fayda var. Yine de GTA V’in bu etkileyici başarısı sayesinde Take-Two Interactive’in çeyrek geliri 1.27 milyar dolara ulaştı. Şirket geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 288 milyon dolarlık bir gelir elde etmişti.

Take-Two Interactive’in başkanı ve CEO’su Strauss Zelnick yaptığı açıklamada oyunun parlak yorumlar aldığını, eğlence sektöründeki rekorları kırıp geçtiğini ve 29 milyon birim satışa ulaştığını belirtirken, oyunun bu inanılmaz başarısının işlerindeki dengenin ve müşterilerinin en üst kalitedeki interaktif eğlenceye karşı duyudukları iştahın bir göstergesi olduğunu ifade etti.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER