Eğlence

Grand Theft Auto 5 ocak ayında en çok satan ikinci oyun oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

grand theft auto 5

Rockstar Games, GTA Online’ı soygun görevleri ve yılbaşı temalı etkinliklerle taze tutmanın karşılığını alıyor. Grand Theft Auto 5, düşen konsol satışlarına rağmen geçtiğimiz ocak ayında en çok satan ikinci oyun olmayı başardı. Oyunun 2013’ün eylül ayında yayınlandığı göz önüne alınınca elde edilen başarının etkileyiciliği biraz daha artıyor. GTA V, önce PlayStation 3 ve Xbox 360 kullanıcılarıyla buluşmuş, ardından yeni nesil konsollar PS4 ile Xbox One ve PC için yayınlanmıştı.

Oyunun başarısını değerlendiren NPD Group analisti David Riley, GTA V’in üst üste üçüncü kez bir ocak ayını en çok satılan beş oyun içinde tamamladığına dikkat çekti.

GTA V, geçtiğimiz ocak ayında Star Wars Battlefront, Raibow Six: Siege, Fallout 4 ve Lego Marvel Avengers gibi oyunları satış bakımından geride bırakmayı başardı.

Rockstar Games’in popüler oyunu, geçtiğimiz ay sadece Call of Duty: Black Ops 3’nin arkasında kaldı. Activision’ın açıkladığı rakamlara bakılınca Black Ops 3’yi geçmenin GTA gibi popüler bir oyun için bile zor olduğu anlaşılıyor. Benzer bir başarıyı geçtiğimiz ağustos ayında Minecraft da sergilemişti.

NPD Group, Steam veya PlayStation Store gibi mecralarda gerçekleştirilen dijital satışların kaydını tutmasa da, Rockstar’ın çatı şirketi Take Two Interactive tarafından yapılan açıklamada oyunun dünya çapında satılan kopya sayısının 60 milyonu aştığı belirtildi.

Grand Theft Auto, ilk 24 saat içinde 11 milyon satış rakamını aşmayı başarmıştı. Son rakamlar, Rockstar’ın çıkıştan bu yana ayda ortalama 2 milyon kopya sattığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER