Eğlence

Grand Theft Auto 3’ün mobil versiyonu geliştirilirken NVIDIA’nın dört çekirdekli Kal-El tableti kullanıldı

Grand Theft Auto 3’ün onuncu yıldönümüne özel versiyonunun hem Android hem de iOS platformları için satışa çıkacağı söylenmişti. Görünüşe göre bu oyunun geliştirilmesi sırasında NVIDIA da Rockstar ile birlikte çalışmış. Donanım şirketi dört çekirdekli Kal-El işlemcisini taşıyan Android tabletini oyun geliştiricilerine temin etmiş, böylelikle GTA 3 mükemmel bir oyun deneyimi sunacak şekilde optimize edilmiş.

Adam Rosenberg adlı bir şahıs yakında yayınlanacak olan bu oyunu ad verilmemiş bir NVIDIA Kal-El tableti, iPad 2 ve iPhone 4S üzerinde test etme fırsatı yakalamış. Kal-El tabletin büyük sürprizler taşıdığını oyunu sadece tablette değil, TV çıkışı yardımıyla TV’de de oynamanın mümkün olduğunu belirtmiş. Buna ek olarak Android’in USB kumandaları tanımasının bir sonucu olarak oyun kumanda desteği de o versiyona eklemiş. Bir Xbox 360 kumandasıyla oyun mükemmel şekilde çalışıyormuş.

Adam Rosenberg oyunun hâla beta modunda olduğunu, çerçeve hızı gibi bileşenlerin hâla mükemmelleştirilmeye çalışıldığını belirtiyor. Öte yandan bu oyunun insanların PlayStation 2’lerinde oynadığından çok daha iyi gözüktüğüne dikkat çekiyor. Rockstar oyunun PC versiyonundan birçok yüksek çözünürlüklü bileşen aldı ve bunu oyunun yeni versiyonuna ekledi. Bu, doğal olarak fark yaratıyor. Oyundaki herşeyin on yıl önceki orijinal versiyonuna göre daha kesin ve detaylı göründüğne dikkat çekiliyor. Xbox 360 kumandasıyla oynama imkânı en azında şu an için sadece oyunun Android versiyonunda kullanılacak gibi görünüyor. Bu arada Rosenberg oyunun A5 yongasıyla da mükemmel çalıştığını belirtiyor.

Son olarak Rockstar oyun yayınlandıktan sonra bir güncelleme çıkarabileceğini, böylelikle PC benzeri grafiklerin oyuna ekleneceğini dile getirdi. Tabii, bu imkân en azından ilk etapta sadece Android tabletlerde kullanılabilecek. GTA 3’ün mobil versiyonunun fotoğraf veya videoları da henüz ortaya çıkmış değil.

İlgili – Digital Trends

İLGİLİ HABERLER