Teknoloji

GPD Pocket iki farklı işletim sistemi seçeneğiyle geliyor

gpd-pocket-160217-1GamePad Digital, ya da kısa adıyla GPD, ilginç bir şirket. Android işletim sistemli taşınabilir oyun konsollarıyla tanınan Çinli şirket, geçtiğimiz yıl kitle fonlama yoluyla Nintendo DS’i hatırlatan Windows 10 işletim sistemli GPD WIN isimli cihazını gözler önüne çıkartmıştı. Kitle fonlama kampanyasını başarıyla tamamlayan cihaz, farklı tepkiler almıştı. Bu reaksiyonlardan bazılarının hem olumsuz hem de oldukça yüksek sesli olması dikkat çekmişti. Ancak bu tepkiler, şirketi yeni bir denemede bulunmaktan alıkoymadı. Yeni denemenin öznesi olan GPD Pocket, modaya önem veren profesyonel çalışanları yakalamayı hedefliyor.

GPD WIN, GPD’ye yeni bir alanın kapılarını açmıştı. Küçük bir cihaz arayanlara ulaşmayı hedefleyen şirket, GPD WIN ile oyuncularla olan bağını koparmamıştı. Pocket ise GPD ile oyuncular arasına mesafe koyarak şirketi profesyonel çalışanlara yaklaştırıyor. Pocket’in bileşenlerinin önemli bir kısmının WIN ile aynı olduğunu belirtmek gerekiyor.

GPD Pocket, işletim sistemi konusunda iki farklı seçenek sunuyor. Kullanıcılar Windows 10 ve Ubuntu arasında tercihte bulunabiliyor. Ancak iki işletim sistemine aynı cihazda erişmek mümkün olmuyor. Windows 10 ve Ubuntu işletim sistemli modeller arasında donanımsal açıdan fark bulunmuyor.

gpd-pocket-160217-8GPD, yeni ürünü için Indiegogo üzerinden bir kitle fonlama kampanyası başlattı. Kampanya sayfasındaki özelliklerin dikkatli bakıldığında oldukça etkileyici göründüğünü belirtmek gerekiyor. GPD’nin şık tasarımını MacBook Air ile karşılaştırdığı Pocket’ta 1900 x 1200 piksel çözünürlüklü 7 inç bir ekran bulunuyor. 300 ppi piksel yoğunluğuna sahip bu ekran, şirket tarafından “Retina” olarak niteleniyor.

GPD Pocket ile Microsoft Surface 3 arasında benzerlikler bulunuyor

GPD Pocket ile Microsoft Surface 3 arasında da çeşitli benzerlikler bulunuyor. Her iki cihaz da Intel Atom x7-Z8700 işlemci ve 4 GB LPDDR3 RAM barındırıyor. Pocket, aktif soğuma özelliğiyle işlemciye daha az yük binmesini vadediyor.

Pocket’ın 7 inç IPS ekranı çoklu dokunma desteği sunuyor. 128 GB dahili depolama alanı, 12 saat kullanım süresi sağlayan 7000 mAh kapasiteli pil ve USB-C girişi Pocket’ın diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER