Teknoloji

GoPro yeniden yapılanma çerçevesinde iş gücünde yüzde 15’lik kesintiye gidiyor

gopro yeniden yapilanmaGoPro yeniden yapılanma hamleleri çerçevesinde iş gücünde yüzde 15 oranında bir kesinti gerçekleştireceğini açıkladı. Şirket, pek de iyi seviyede olmayan mali performansını düzeltmek adına bir süredir çeşitli adımlar atıyor. Son karar çerçevesinde yaklaşık 200 çalışanıyla yollarını ayıracak olan GoPro, geçtiğimiz ocak ayında da yüzde 7’lik bir iş gücü kesintisi gerçekleştirmişti. Aynı dönemde şirketin eğlence birimi de kapatılmıştı. Yeniden yapılanma çerçevesinde GoPro başkanlığını yürüten eski Skype CEO’su Tony Bates de yıl sonu itibarıyla görevinden ayrılacak.

GoPro geçtiğimiz cuma “Black Friday” çerçevesinde gerçekleştirdiği kamera satışlarından memnun olsa da, şirket bir süredir yeni ürünleriyle müşteri ilgisini koruma ve artırma konusunda başarı gösteremiyor. Amiral gemisi Hero 4 modelinin takipçisi Hero 5 modelinin tanıtılması yaklaşık iki yıl aldı. Hero 5’in sevkiyatı ise geçtiğimiz ay başlayabildi. Geçtiğimiz eylül ayında tanıtılan Karma drone ise uçuş esnasında yaşanan güç kaybı problemi nedeniyle kısa süre önce geri çağırıldı.

GoPro yeniden yapılanma hamleleriyle de yatırımcıların güvenini kazanamayabilir

2016’da hisseleri tabir-i caizse “çakılan” GoPro için iş gücü kesintisi kararları da yatırımcı güvenini kazanma konusunda etkili olmuyor. Mevcut çeyreği ve mali yılı tamamlamak için çok çalışmaları gerektiğini söyleyen CEO Nicholas Woodman, Hero 5’in kullanıcı ve eleştirmenlerden aldığı yorumlar nedeniyle umutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER