Teknoloji

GoPro video düzenleme için yeni uygulamalar yayınladı

gopro video düzenleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gopro video düzenlemeGoPro’nun geçtiğimiz şubat ayında satın aldığı mobil video düzenleme uygulamalarını kullanmaya başlaması fazla zaman almadı. Aksiyon kamerası üreticisi “mobil yaratıcılık paketi” adı altında bir paket çıkardı; Quik ve Splice aldı uygulamalarla çekilen aksiyon görüntülerini mobil cihazlar üzerinde kolaylıkla düzenleme fırsatı sundu.

Android ve iOS’te tamamen ücretsiz hâle gelen Quik sayesinde, GoPro ile çekilmiş olsun ya da olmasın, herhangi bir videoyu otomatik olarak düzenleme ve paylaşıma hazır klipler hâline getirme imkanı sunuyor. Splice ise iOS kullanıcılarına geçişlerden grafik bindirmelere kadar çeşitli düzenleme araçlarını sunuyor.

Teknik olarak, bu uygulamaların işleyişinde fazla değişiklik görünmüyor, daha çok yeniden markalandırma durumu söz konusu. GoPro’nun Quik ve Splice’a bundan sadece üç ay önce sahip olduğunu düşündüğümüzde bu durum çok şaşırtıcı olmuyor. Uygulamaların gerçek anlamda aksiyon kameralarına özel düzenleme araçlarına dönüşmesi için biraz daha zaman gerekiyor.

GoPro’nun şimdi yeni bir aksiyon kamerası sahibi olanlar için kullanışlı düzenleme araçları bulunuyor ve böylelikle kamera sahipleri de çekmiş oldukları görüntüleri Facebook ve YouTube gibi ortamlarda paylaşmadan önce daha da ilgi çekici olacak şekilde düzenleyebilecekler. GoPro video düzenleme araçları hem satışları azalan hem de kendisini kapsamlı ve internete bağlı kamera teknolojisi etrafında yeniden inşa etmeye çalışan GoPro için kritik öneme sahip bir adım olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER