Manşetler

GoPro Karma drone katlanabiliyor, sırt çantasına sığıyor

GoPro Karma drone uzun zaman süren bekleyişten sonra nihayet resmiyet kazandı. İlk olarak 2015 Code Conference etkinliğinde ipucu verilen ve bu yılın başında planlanan çıkışı ertelenen dört pervaneli hava aracı, ABD’nin Kuzey Kaliforniya bölgesinde düzenlenen bir etkinlikte tanıtıldı. Karma 23 Ekimde yurt dışında satışa sunulacak. Fiyatı tek başına 799 dolar olacak. Hero 5 ile birlikte 1099 dolara, Hero 5 Session ile birlikte ise 999 dolara satılacak.

Karma’nın en çekici noktası kullanım kolaylığı olacak. Katlanabilir tasarımı sayesinde kolaylıkla muhafaza edilebiliyor ve taşınabiliyor. Üstelik GoPro hava aracı ile birlikte küçük bir sırt çantası da veriyor. Karma kullanıcıları dört pervaneliyi istiridye şekilli basit kumandası sayesinde kolaylıkla kontrol edebilecekler. Kumandanın bir yarısında dokunmatik ekran, diğer yarısında da iki adet joystik ve az sayıda buton bulunuyor. Kumandayı kablosuz kamera modunu kurmak için de kullanabilirsiniz.

GoPro Karma
GoPro Karma drone’un uzaktan kumandası

GoPro Karma drone yeni Hero 5 Black, Hero 5 Session ve Hero 4 kameralarla uçabiliyor. Drone’un ön tarafında yer alan üç eksenli yalpa kameraları dengeliyor, böylelikle düzgün bir çekim yapılabiliyor. Aynı zamanda yalpa drone’dan çıkarılarak, Hero aksiyon kamerasının elle kullanılmasını da sağlıyor.

Karma drone’un kamerası önde konumlandırılmış, alt bölümde asılı şekilde durmuyor. GoPro, bu yerleşim sayesinde helikopter pervanelerinin görünmesinin önüne geçildiğini söylüyor. Bugünlerde çıkan çoğu kameralı drone’lar gibi kalkış, iniş gibi birkaç buton da mevcut. Aynı zamanda “dronie”, “cable cam”, “reveal” ve “orbit” olarak adlandırılan dört önceden programlanmış uçuş modu bulunuyor. Ayrıca GoPro sunduğu yolcu uygulaması sayesinde bir başka kişiye de drone’un canlı video yayınını izleme ve hatta kamera pozisyonunu kontrol etme imkanı veriyor.

Karma’nın sahibini izlemek için hangi sistemi kullandığı tam olarak bilinmiyor. Bazı drone’lar kullanıcının kendi üzerinde taşıdığı özel bir GPS cihazını takip ederken başkaları da drone ile eşleştirilen akıllı telefonun GPS’ini izliyor. En yeni DJI drone’lar ise bilgisayar görüntüsü teknolojisinden yararlanıyor.

İLGİLİ HABERLER