Teknoloji

GoPro Karma drone’ların havadan düşüşlerini izleyin – Video

gopro karma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gopro karmaGoPro Karma drone’unu geri çağırma kararını ABD Başkanlık Seçimi’nin olduğu gün duyurarak basında çıkacak haberlere ve gelmesi muhtemel tepkilere karşı kendisini kamufle etmeye çalışmıştı. Ancak bu planın tam anlamıyla işlediğini söylemek pek mümkün değil. Karma’nın uçuş esnasında yaşanan güç kaybı nedeniyle geri çağırılmış olması da, durumu görmezden gelmeyi iyiden iyiye zorlaştırıyor. Karma’nın düşüşünü gösteren videoların YouTube’a yüklenmeye başlaması da, GoPro’nun korkularını iyiden iyiye artıracak gibi görünüyor.

PetaPixel ekibi, son birkaç gün içinde YouTube’a “GoPro”, “Karma” ve “düşüş” anahtar kelimeleriyle yüklenen videoların sayısındaki artışın farkına vardı. Söz konusu videolardaki düşüşlerde kullanıcı hatasına dair bir işarete rastlanmıyor. Videolardaki düşüşlerin geri çağırmanın gerekçesi olarak gösterilen güç kaybından kaynaklandığını anlamak ise pek zor olmuyor. YouTube’a yüklenen neredeyse tüm videolarda aynı düzen görülüyor. Karma drone havalanıyor, yaklaşık 1 ila 3 dakika boyunca havadan görüntü kaydı yapıyor ve ardından yere çakılıyor.

Yukarıdaki videoda, YouTube’a yüklenen diğer videolardan farklı olarak, drone’un motorundaki problemi daha iyi duymak mümkün oluyor. Sorunu oldukça ciddi biçimde değerlendiren GoPro, vakit kaybetmeden ürününü geri çağırmasının yanı sıra ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu ve Federal Havacılık İdaresiyle ortak bir inceleme başlattı.

GoPro Karma drone şimdilik yenisiyle değiştirilmiyor

GoPro, en azından şu an için Karma drone’u yeni bir ürünle değiştirmiyor ve müşterilerine paralarını iade ediyor. Şirketin yeni ürünle değişim için önce soruna çözüm getirmeyi beklediği düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER