Manşetler

GoPro’dan çok küçük boyutlu aksiyon kamerası: Hero4 Session

gopro-hero4-session-060715

GoPro’nun aksiyon kameraları küçük boyutlarıyla her türlü hareketli nesneye kolaylıkla bağlanabiliyor. Ancak GoPro zaten küçük boyutlara sahip olan Hero4’ün daha da küçük boyutlusunu, GoPro Hero 4 Session’ı tasarladı. Dünyanın en küçük boyutlu GoPro kamerası olan Hero4 Session mükemmel şekilde tasarlanmış kübik şekliyle etkileyici görünüyor.

GoPro Hero4 Session, GoPro’nun üst sınıf Hero4 serisi aksiyon kameralarından yüzde 50 daha küçük ve yüzde 40 daha hafif. Böylelikle GoPro Hero Session, diğer GoPro kameralarının daha önce kolay şekilde bağlanamadığı nesnelere de kamera takılmasını kolaylaştırıyor. GoPro Hero4 Session küçük boyutlarıyla kaykaylar, kayaklar, başlıklar ve ayrıca normal GoPro kameralarının bağlanabildiği her nesneye bağlanabiliyor. Tabii ki, daha küçük ve hafif bir kamera daha fazla rahatlık anlamına geliyor.

GoPro Hero4 Session’da 8 megapiksel, 170 derece geniş açılı lensli bir kamera bulunuyor. Video tarafında 1440p, 1080p, 960p, 720p ve WVGA formatlarında çekim yapılabiliyor. Ayrıca Hero 4 Session, herhangi bir ayrı kılıf gerektirmeksizin suya dayanıklılığa sahip olan ilk GoPro kamera olma özelliğini de taşıyor.

Küçük boyutları nedeniyle GoPro Hero4 Session üzerinde fazla kontrol bulunmuyor. Küçük bir LCD ekran, microSD ve microUSB yuvalarını kapatan bir kapak, video çekimine veya daha uzun süre basılınca time-lapse fotoğraflar çekmeye izin veren temel tuş mevcut. Buna ek olarak küçük bir tuş daha var ve bunun sayesinde bir video içindeki ilginç anları işaretlemek veya Session’ı bir akıllı telefona bağlamak mümkün oluyor.

GoPro uygulaması Hero4 Session’ın işlevlerini daha da ileri götürüyor. Mükemmel videolar oluşturmaya yardımcı olan bu uygulama Session’ı uzaktan kumanda etmeyi de sağlıyor. GoPro’nun düşük enerji tüketimli Bluetooth desteğini eklemesi sayesinde akıllı telefon veya tablete bağlandığında pil çabucak bitmiyor. Session’ın pili altı güne kadar bekleme süresi sunuyor. Test edenler tam şarjlı pille iki saatten daha uzun süreye sahip 1080p/30fps video çekimi yapılabildiğini belirtiyor.

GoPro Hero4 Session’ın yurt dışı satış fiyatı 399 dolar olarak belirlendi. Session’ın Standard ve Surf olmak üzere iki farklı versiyonu bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER