Teknoloji

GoPro gelecek yıl bireysel kullanıcılara özel hava araçları üretimine başlıyor

gopro-logo-100114

GoPro çok yakında uçan araçların üretimine başlayacak. Wall Street Journal’ın haberine göre, aksiyon kameralarıyla popüler olan şirket gelecek yılın sonlarına doğru uçan hava araçlarını piyasaya sürmeye başlayacak.

GoPro’nun hava araçları üstünde yüksek çözünürlüklü kameralar barındıran çok pervaneli helikopterler olacak. Bu araçlardaki kameralar GoPro Hero serisindeki kameralardan farklı olmayacaktır. Habere göre, GoPro son kullanıcılara özel hava araçlarını 500 ila 1000 dolarar arasında rekabetçi bir fiyattan satmayı, böylelikle bireysel hava aracı pazarını sallamayı hedefliyor.

DJI, Parrot gibi şirketler bu pazara erken ayak basarak belirli bir noktaya geldiler, ancak GoPro’nun aksiyon kamerası segmentindeki hakimiyeti ve ünü rakipleri tedbir almaya itecektir. Bazı mevcut hava araçları hâli hazırda GoPro kameralarını destekliyor, gelecekte GoPro hava araçları çıktığında bunların üreticilerinin nasıl bir strateji izleyeceklerini görmek ilginç olacak.

GoPro’nun kalitesi ürettiği kameralarla ortada, hava araçlarının kalitesinin nasıl olacağı ise şu an için en büyük soru olarak ortada duruyor. Ancak şurası kesin ki, GoPro’nun işin içine girmesiyle birlikte hava araçları daha fazla ilgi çeken bir alan hâline gelecek.

İLGİLİ HABERLER