Teknoloji

GoPop: Kendi GIF animasyonunuzu oluşturun

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gopop-1

Akıllı telefonların günlük hayattaki etkisinin artmasıyla birlikte mesajların iletilmesinde görsellik daha önemli bir hâle geldi. Artık pek çok kişi sosyal medya platformlarından ve çeşitli uygulamalardan faydalanarak hem kişisel hem de genel paylaşımlarının etkisini artırabiliyor. Ancak görsellik geçer akçe hâline geldikçe, bu alanda ön plana çıkmak için bir fark yaratmak gerekiyor. “Kendi GIF’inizi kendiniz yapın” şeklinde tanımlanabilecek bir motivasyonla yola çıkan GoPop da görsellik alanındaki seçeneklerini artırmak isteyenlerin karşısına çıkıyor.

GoPop bir fotoğraf ve video olmasının yanı sıra, bir sosyal paylaşım platformu olarak da tanımlanabilir. Dolayısyla GoPop’tan faydalanmak için öncelikli olarak bir kullanıcı hesabı oluşturmak gerekiyor. Uygulama başlatıldıktan sonra yaklaşık 30 saniye içinde GoPop’a özgü bir kullanıcı hesabı oluşturarak platforma giriş yapılabiliyor. İsteyen kullanıcılar Facebook veya Twitter giriş bilgilerini kullanarak GoPop’a adım atabiliyor. Her iki yolun sonunda da, üyelerden GoPop’ta kullanacakları bir kullanıcı ismi seçmeleri isteniyor.

gopop-2

Giriş işlemlerinin tamamlanmasının ardından kullanıcılar GoPop’un ana sayfasına yönlendiriliyor. Bu ana sayfa tasarım itibarıyla piyasadaki diğer fotoğraf ve video uygulamalarını akıllara getiriyor. Burada GoPop editörleri tarafından seçilen paylaşımlar gösteriliyor. Bu paylaşımlar uygulama içinde “Pop” adıyla anılıyor.

Uygulama içinde dolaşımsa ekranın alt kısmında bulunan araç çubuğuyla gerçekleştiriliyor. Ana ekrana yönlendiren ev ikonu çubuğun en solunda yer alırken, hemen sağında bulunan “#” ikonuna dokunulduğu zaman uygulamanın keşif bölümüne yönlendiriliyor. Burada uygulama içinde sıklıkla kullanılan etiketler alt alta sıralanırken, GoPop’un tavsiye ettiği kullanıcılara ve diğer kullanıcılar tarafından beğenilen pop’lara bu sekme aracılığıyla erişilebiliyor. Kısacası bu bölümü Twitter’ın Trending Topic listesine benzetmek yanlış olmayacaktır.

gopop-3

Araç çubuğunun tam ortasında bulunan “+” ikonuysa GoPop kullanıcılarının yeni Pop oluşturma sürecini başlatıyor. Bu ikona dokunulduğunda kamera otomatik olarak aktif hâle geliyor. Böylelikle GoPop kullanıcıları yeni çektikleri fotoğraflarıyla ve videolarıyla pop oluşturabiliyor. Video çekmek isteyenlerin ekranın alt kısmında bulunan kamera ikonuna biraz daha uzun dokunması gerekiyor. Ancak isteyen kullanıcılar Film Rulosundaki fotoğrafları içinden seçim yapıp bir pop oluşturabiliyor. GoPop farklı materyaller arayan kullanıcılara ilginç bir çözüm daha sunuyor. Yeni pop oluşturma ekranında sağ alt kısımda yer alan büyüteç ikonu, kullanıcıları popüler GIF’lerden oluşan bir kütüphaneye yönlendiriyor. Burada bulunan GIF’ler de yeni pop’ların yaratım sürecinde kullanılabiliyor.

gopop-4

Kullanıcılar pop oluştururken iki fotoğraf veya video kullanmak zorunda. Fotoğraf veya videoların seçilmesinin ardından kullanıcılar ön izleme ekranına yönlendiriliyor. Pop’u oluşturan iki görüntü arasında geçiş yapmak için görüntünün üzerine dokunmak gerekiyor. Böylelikle ikinci görüntü ekrana geliyor. Parmak ekrandan çekildiğindeyse yine ilk kareye geri dönülüyor. Bu işlem hızlı biçimde tekrarlandığı zaman ortaya ilginç GIF animasyonları çıkabiliyor.

gopop-5

Araç çubuğunda soldan sağa dördüncü sırada yer alan konuşma balonu ikonu ise GoPop kullanıcılarını uygulamanın Aktivite bölümüne yönlendiriyor. Bu bölümde GoPop’tan gelen tavsiyeleri görmek ve diğer kullanıcılardan gelen beğeni, yanıt gibi çeşitli etkileşimleri takip etmek mümkün oluyor. Araç çubuğunun son üyesi olan profil ikonuysa tahmin edilebileceği üzere, kullanıcıların GoPop’taki profil sayfalarını görmelerini sağlıyor.

gopop-6

GoPop’ta diğer kullanıcılarla iletişim için benzer uygulamalarda olduğu beğeni ve yanıtlama yöntemleri kullanılıyor. Ancak GoPop’un yanıtlama mekanizması biraz daha farklı farklı işliyor ve yanıtlama işlemi uygulamanın doğasına uygun olarak görsel biçimde gerçekleşiyor. Kullanıcılar GIF’i oluşturan karelerden birini seçtikten sonra bu karenin yanına kendi seçtikleri bir görüntüyü cevap olarak ekliyor. Bir pop’a gelen cevapları görmek için pop’un üzerinde sola doğru küçük sürükleme hareketleri yapılıyor. Yanıtların gösterilme yönteminin oldukça başarılı olduğunu belirtmek ve GoPop’a bu konudaki hakkını teslim etmek gerekiyor.

GoPop’ta oluşturulan pop’lar Facebook veya Twitter aracılığıyla paylaşılabildiği gibi, 8 saniyelik videolar olarak Film Rulosuna kaydediliyor. Paylaşılan pop’lar internet tarayıcısı üzerinde de görüntülenebiliyor. Minimal bir tasarıma sahip olan GoPop, uygulama içi dolaşım konusundaysa akıllara Vine’ı getiriyor. Sosyal medyada veya özel mesajlardaki paylaşımlarına farklılık ve hareketlilik kazandırmak için GoPop, kullanışlı bir seçenek olarak ön plana çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER