Teknoloji

Google+’ya gerçek zamanlı arama ve etiket desteği eklendi – Video

Google, sosyal ağ servisi Google+ için yeni güncellemeler yayınladı. Güncellemelerle birlikte gerçek zamanlı arama ve geliştirilmiş etiket desteği sosyal ağa eklenmiş oldu. Google’ın mühendislikten sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Vic Gundotra güncellemeyle birlikte gelen yeni özellikleri bir videoyla anlattı.

Bu iki yeni özellikle birlikte Google+ üzerinde içerik arama daha kolay hâle gelecek, sonuçlar da daha güncel ve kullanıcının bulmak istediğiyle ilgili olacak. Gerçek zamanlı arama desteğiyle birlikte sonuçlar otomatik olarak güncellenecek. Yazının devamında bulacağınız videoda da görülebileceği üzere bir terim aradığınıza size yeni sonuçlar çıktıkça arama sonuçlarının güncellenip güncellenmeyeceği soruluyor. Güncelle seçeneğini tercih ettiğinizde arama sonuçları, Google+ kullanıcıları yeni ve de ilgili içerik girdikçe otomatik olarak güncelleniyor. Ayrıca gerçek zamanlı arama sonuçlarını duraklatma imkânı da sunuluyor.

Geliştirilmiş etiket desteğiyse kullanıcıların durum güncellemelerini daha kolay aranabilir hâle getirmesini sağlıyor. Bir kelimenin önüne yerleştirilecek olan etiket otomatik olarak linke dönüşüyor ve durum güncellemesinde bu şekilde yer alıyor. Diğer kullanıcılar bu etikete tıkladığında o etiketle ilgili arama sonuçları sayfasına gidiyor. Aslında bu yenilikle birlikte Twitter’ın etiket özelliğine benzer bir özelliğin Google+’ya geldiğini söyleyebiliriz.

Yeni özellikler her kullanıcıya aynı zamanda gelmeyecek, yine de dünden itibaren kademeli olarak yayıldığını söyleyebiliriz.

Video: Vic Gundotra Google+’nın yeni özelliklerini anlatıyor

İlgili – Google+

İLGİLİ HABERLER