Teknoloji

Google+’nın son yenilikleri, Google Uygulamalar’dan yararlanan hesaplar da artık profil açabilecek – Video

Google, sosyal ağı Google+ için üç büyük yeniliği kullanıma sundu. Bu yenilikler arasında popüler yazılar, istatistikler ve fotoğraf düzenleme işlevleri bulunuyor. Öte yandan daha önce Google+’ya Google Uygulamalar altındaki kurumsal hesaplarıyla kaydolamayanların önündeki engel de kalktı.

Google+ artık popüler paylaşımları “What’s Hot on Google+” başlığı altında kullanıcılara sunmaya başladı. Bu özellik Google+ çevrelerinizde yer almayan kişilerin ilginç paylaşımlarını da görmenize olanak sağlayacak. Bu yeni özellik kullanıcıların çevrelerindekilerinin son paylaşımlarının hemen altında yer alan yeni bir alan üzerinde görüntülenebilir olacak. Bunun yanı sıra sol sütundaki menüde de bir kısayol bulunacak. Google+’ın bu yeni özelliğini henüz Türkçe sayfada göremedik, ancak gelişinin çok fazla zaman almayacağını düşünüyoruz.

İkinci yenilik ise hâla deney aşamasında olan Google+ Ripples, ya da Türkçe deyimiyle Google+ Dalgacıklar. Bu özellik yaptığınız paylaşımların ne kadar etki yaptığını veya bir benzetmeyle açıklayacak olursak suyu ne kadar dalgalandırdığını gösteriyor. Bir istatistik aracı olan Google+ Ripples ile bu sosyal ağ servisi üzerinden yaptığınız paylaşımların başkaları tarafından ne kadar paylaşıldığını veya paylaşımlarınızın Google ağı üzerinde nasıl yayıldığını görme fırsatı bulacaksınız. Popüler paylaşımlar da, bu istatistik aracı da herkese açık paylaşım ve yorumlar için kullanılabilir olacak.

Google+ Yaratıcı Aracı ise kullanıcılara Google+ üzerindeki fotoğrafları düzenleme fırsatı sunacak. Kırpma veya keskinleştirme gibi temel düzenleme araçlarının yanı sıra fotoğrafları, yazıları veya diğer grafikleri farklı hâllere sokan çeşitli filtreler de kullanılabilir olacak.

Google+’ın bu yenilikleriyle ilgili olarak Google ekibinin hazırladığı tanıtım videolarını aşağıda bulabilirsiniz.

Video: What’s Hot on Google+ Tanıtımı

Video: Google+ Ripples Tanıtımı

Video: Google+ Yaratıcı Aracı Tanıtımı

İlgili – Google

İLGİLİ HABERLER