Teknoloji

Google’ın yeni servisi Arama artı Sizin Dünyanız Twitter’ı kızdırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın dün duyurduğu Arama artı Sizin Dünyanız özelliğiyle birlikte Google+ altında tutulan kişisel paylaşımlar, fotoğraflar veya videolar arama sonuçlarına entegre edilecek. Görünüşe göre bu yeni servis Twitter’ı kızdırmış. Bir açıklama yapan Twitter, Google’ın bu hamlesinin güncel konular ve kişilerle ilgili bilgilere ulaşmanın zorlaşacağını, bunun insanlar, yayıncılar, haber kuruluşları ve Twitter kullanıcıları için kötü olarak nitelendirdi. Twitter, Google’ın bu yeni özelliğinin Google kullanıcılarının Twitter’a olan ilgisini azaltacağından korkuyor olmalı.

Twitter, son zamanlarda insanların belirli konular ve haberler ile en ilgili sonuçları almak için Twitter’a baktığını, ancak Google’ın bu yeni filtreleme sisteminin Google+ paylaşımlarını ön plana çıkaracağını ve Google’ın sosyal ağ servisine yarayacağını düşünüyor. Aynen geçmişte Twitter’a yaradığı gibi. Google ve Twitter arasında gerçek zamanlı arama anlaşması imzalanmış ve bu anlaşma dahilinde gerçek zamanlı tweet’ler Google’ın ilgili arama sonuçlarında gösterilmişti. Söz konusu anlaşmanın süresi geçtiğimiz yıl sona erdi ve yenilenmedi.

Google en çok kullanılan arama motoru ve bu arama motorunda Google+ üzerinden yapılan kişisel paylaşımlara yer verilmeye başlanacak olması bu servisi giderek daha popüler hâe getirebilir.

İlgili – Webpronews

İLGİLİ HABERLER