Teknoloji

Google’ın yeni ileti penceresi varsayılan hâline geldi

Google, geçtiğimiz ekim ayından beri Gmail kullanıcılarına opsiyonel olarak sunduğu yeni e-posta yazma penceresini tüm Gmail kullanıcılarının varsayılan yazma aracı olacak şekilde kullanıma sundu. Şirket bu değişikliğin sıklıkla e-posta yazan kullanıcılardan gelen olumlu geri bildirimlerin ardından gerçekleştiğinin altını çizdi.

google-yeni-ileti-ekrani-290313

Yeni e-posta yazma deneyiminde, Gmail kullanıcısı yeni bir e-posta iletisi yazmak için ilgili butona tıkladığında yeni bir sayfanın açılması yerine ekranın sağ alt köşesinden yeni bir e-posta yazma penceresi beliriyor. Bu sayede kullanıcılar bir yandan yeni bir ileti yazarkan diğer yandan da gelen e-postalarda gezinme işlemine devam edebiliyor.

Bu küçük yeni ileti penceresi barındırdığı özellikler bakımından bir şey kaybetmiş değil. Google Drive üzerinden veya bilgisayardan dosya eklemek, “Kime”, “Cc” veya “Bcc” alanlarını kullanmak; yazdırma, imlâ kontrolü veya yazı değiştirme gibi özelliklerden yararlanmak hâla mümkün. Tabii ki, isteyen kullanıcılar bu küçük pencereyi ayrı bir pencerede açma imkanına da sahip olacak.

Bu yeni e-posta ileti penceresinden hoşlanmayanlar bir süre daha eski tip yeni ileti yazma ekranını kullanabilecek. Ancak Google, bu eski aracın çok yakında kaldırılacağını dile getirdi. Bu arada arama devi yaptığı değişikliklerle ilgili olarak kullanıcılardan görüşlerini Google+ üzerinden paylaşmalarını da istedi.

İlgili >> Gmail Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER