Manşetler

Google’ın Twitter ile anlaşması bitti, gerçek zamanlı arama özelliği geçici olarak askıya alındı

Google arama sonuçlarında tweet’lerin eksikliği herhalde dikkatinizi çekmiştir. Google, gerçek zamanlı arama özelliğini geçici olarak askıya aldığı için böyle bir eksiklik doğdu. İronik şekilde Twitter üzerinden bir açıklama yapan Google Gerçek Zamanlı Arama ekibi, söz konusu özelliğin, kendi sosyal ağ araçları Google+ ile entegre şekilde çalışması için biraz zamana ihtiyaç duyduklarını belirtti, üstelik net bir zaman aralığı da vermedi.

Google’dan daha sonra gelen resmi açıklamada ise, Twitter ile Ekim 2009’da bir anlaşma yapıldığı ve bunun kapsamında Twitter güncellemelerinin arama sonuçları içinde gösterilmekte olduğu belirtilirken, söz konusu anlaşmanın 2 Temmuz tarihinde sona erdiğine de dikkat çekildi. Twitter’dan bu özel beslemenin alınmayacak olduğu belirtilse de, Twitter’da halka açık olan bilgiler Google’ın robotları tarafından taranmaya ve keşfedilmeye devam edecek.

Twitter cephesinden de bir açıklama geldi. Şirket Microsoft ve Yahoo gibi şirketlere tweet entegrasyonu sunmaya devam edeceğini belirtirken, Google ile de çeşitli yollarla çalışmaya devam edeceğini kaydetti. Google’ın Sosyal Arama özelliği çalışmaya devam edecek, ancak Twitter verilerinin tümü sonuçlardan çıkarılacak. Her iki tarafın yeniden anlaşmaya varıp varmayacağı henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER