Eğlence

Google’ın Twitch’i 1 milyar dolara satın alması duyurulmak üzere

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitch-tv-250714

Eğer ortalıkta dolaşan söylentiler doğruysa, Google Twitch’i 1 milyar dolara satın alacağını duyurmak üzere.

Venture Beat sitesinin adını açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı habere göre, Google canlı oyun yayın videoları platformu Twitch’i satın almak için anlaşma imzaladı, ancak bunun resmi duyurusunu henüz gerçekleştirmedi. Ayrıca Venture Beat Google’ın sahip olduğu YouTube’un satın almadan sorumlu olan taraf olacağını da yazdı.

Variety de geçtiğimiz mayıs ayında Google’ın Twitch’i 1 milyar dolar nakit karşılığında satın almak için ön anlaşma imzaladığını yazmıştı. O zaman yayınlanan haberde Twitch’in YouTube’un gücüne güç katacağı yazılmıştı.

2011’de açılan Twitch’in temel oldak noktası elektronik spor ve video oyunları oldu. San Francisco merkezli şirket ayda 50 milyondan fazla kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor ve her bir kullanıcı günde ortalama 106 dakika uzunluğunda video izliyor. PC’nin yanı sıra Xbox One ve PlayStation 4 konsolları üzerinde oynanan oyunların canlı görüntüleri de Twitch’e yüklenebiliyor ve buradan diğer kullanıcılar tarafından canlı olarak izlenebiliyor.

Dünya çapında ayda 1 milyardan fazla kullanıcıya erişen ve toplam 6 milyar saatlik videonun yayınını gerçekleştiren YouTube, doğal olarak Twitch’in özelliklerinden yararlanarak oyuncuları kendisine çekecek. Satın almanın tamamlanmasının ardından popüler oyunların canlı yayınlarının veya gerçek zamanlı videolarının bu siteden yayınlandığını görebiliriz. Yine de, Google’ın Twitch’i YouTube’a tam anlamıyla nasıl entegre edeceği henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER