Eğlence

Google’ın Nexus TV Android cihazı 2014’ün ilk yarısında bekleniyor

Google yeni bir “Nexus TV” cihazının geliştirme çalışmalarını yürütüyor. The Information adlı teknoloji blogunun adını açıklamadığı bir Google çalışanına dayanark aktardığına göre “Nexus TV” cihazı Android ile çalışacak; Netflix, Hulu, YouTube gibi sitelerden içerik akışı sağlayacak ve oyun oynamaya izin verecek. Bu set üstü cihaz canlı TV yayınlarını desteklemeyecek, ancak agresif fiyatıyla kullanıcıları çekmeye çalışacak.

google-nexus-tv-071213Nexus TV cihazının ne zaman sahneye çıkacağı ve gerçek anlamda ne zaman piyasaya çıkacağı ilgili olarak ise, haberde Google’ın bu cihazı 2014’ün ilk yarısında çıkarmak istediği söyleniyor. Google’ın bu cihazla sadece Apple TV gibi ürünlerle değil; Ouya, Nintendo ve Sony gibi konsollarla yarışacak.

Google TV set üstü cihazıyla ilgili dedikodular ilk kez çıkmıyor. Wall Street Journal gazetesi de geçtiğimiz yaz çeşitli kişilere dayanarak Google’ın Apple TV benzeri bir cihaz üzerinde çalıştığını iddia etmişti. Aslında Google geçtiğimiz yaz Chromecast’i satışa çıkararak Apple TV benzeri bir cihazı tüketicilere sunmuştu, ancak iddia edilen bu Nexus TV cihazı farklı bir proje olabilir.

Bu arada Google’ın bazı medya şirketleriyle internet TV servisi için içerik lisans anlaşmaları pazarlığı yürüttüğü haberleri çıkmıştı. Google bu pazarlıkları iddia edilen Nexus TV cihazları için yapıyor olabilir.

İlgili >> The Information

İLGİLİ HABERLER