Teknoloji

Google’ın Flipboard’a cevabı Google Currents dijital dergi uygulaması yayınlandı – Galeri & Video

Google’ın iPad, iPhone, Android akıllı telefon ve tabletlere özel bir dijital dergi uygulaması hazırlığında olduğu biliniyordu. Bu uygulama 150’nin üzerinde yayın ortağından alınmış yazı ve haberleri sunacaktı. Beklenen uygulama Google Currents yayınlandı, ne yazık ki şu anda sadece ABD’de indirilebiliyor, yani Türkiye’den ulaşmak biraz zor.

Google’ın Flipboard’a karşı bir hamlesi olarak nitelendirebileceğimiz Currents yazılı, işitsel ve görsel içerikleri çevrimdışı erişim desteğiyle birlikte sunuyor. Ayrıca kullanıcılar kendi Google+ ve Google Reader hesaplarını da Currents üzerinden kullanabiliyor. Bu arada Currents yeni içeriğe de odaklanıyor. Trending (Çok Konuşulan) adı verilen bir bölüm yeni içerikleri kullanıcıların karşısına çıkarıyor. Google Currents aralarında dünya, eğlence, spor ve bilimin de bulunduğu çeşitli kategorileri tarıyor ve her saat hakkında en çok konuşulan içerikleri Trending bölümü üzerinden paylaşıyor. Her bir popüler yazı ilgili makale, video veya fotoğrafları da içeriyor.

Google Currents geniş kapsamlı bir sosyal medya desteği de barındırıyor. Bu sayede kullanıcılar beğendikleri yazı, fotoğraf veya videoları Google+, Twitter, e-posta veya diğer yollarla paylaşabiliyor. Eğer bir Google hesabı farklı cihazlarda yüklü Google Currents üzerinde kullanılırsa, tüm abonelikler cihazlar arasında eş zamanlanıyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Google Currents şu an için sadece ABD’den indirilebiliyor. Uygulamanın Android Market’teki indirme sayfasından yaptığımız yükleme girişimi başarısız oldu. Ayrıca Apple App Store’un Türkiye şubesinde de bu uygulama yer almıyor. Aşağıdaki bağlantıda bu uygulamayla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Galeri: Google Currents Ekran Görüntüleri
[nggallery id=762]

Video: Google Currents Tanıtımı

İlgili – Google Mobile Blog

İLGİLİ HABERLER